27 maart 2013

Creatieve dag met Marleen

Vorige week had ik weer een heerlijke dag met Marleen. De datum lag al maanden vast en zo kwam het dat ik in de drukke maand maart opeens een dag er tussen had vol met hartelijkheid en creativiteit, echt een dagje volop genieten!

Van Marleen kreeg ik deze prachtige bloem:
en voor Marleen had ik een zakje gemaakt en dat gevuld met grote en kleine vogelstansjes:

Dit keer hebben we, naast ons vaste bezoekje aan de Stempelwinkel in Eefde, ook een bezoekje gebracht aan Scrapbook Atelier in Klarenbeek. De ochtend was dan ook voorbij eer we er erg in hadden en zijn na een heerlijke lunch dan echt aan de knutsel gegaan ;)

We zijn aan de slag gegaan met aluminiumfolie, geinspireerd op deze link, deze link en deze link.
Ook het aluminiumfolie door de cuttlebug gehaald en besprenkeld met alcoholinkt wat een gaaf effect gaf (zie de foto bovenaan dit bericht).

Dit zijn mijn bakjes geworden:
het linker bakje is beplakt met aluminiumfolie dat door de cuttlebug is gehaald en besmeerd met "oud maak spul"; het rechter bakje is beplakt met gekreukeld aluminiumfolie en besmeerd met zwarte acrylverf en verder bekleed met stof en washitape (bakjes worden nog verder afgemaakt)
Terwijl Marleen zich helemaal uitleefde op twee geweldig mooie doosjes, ging ik verder met acrylverf en blendingsolution. Natuurlijk ging het niet helemaal zoals in het filmpje, vast niet allemaal de juiste materialen, maar het effect was best leuk: je smeert een vel papier in met acrylverf verdund met water en sprenkelt er blendingsolution over (hierdoor werden er rondjes zichtbaar in de verf).

Omdat geduld niet mijn sterkste kant is en ik te lui was om de heattool te pakken, heb ik ook een paar keer een papier gelegd op een acrylverf/blendingsolution-probeersel en hierdoor kreeg ik ook verrassende achtergrondjes.
Dit is het resultaat van niet nadenken en gewoon doen:
Een fotootje terwijl ik druk in de weer ben:
Afgelopen zondag heb ik de boel de boel gelaten (lees: de studie ;) ... dank voor jullie leuke reacties op mijn vorige bericht!) en heb ik een aantal kaarten gemaakt met de achtergrondjes. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van een aantal stempels die ik nog niet of nog niet zoveel gebruikt had. En met het oog op de Art Specially beurs werd het hoog tijd die te gebruiken voor er weer nieuwe stempels bij komen ;)

Dit zijn de kaarten die ik van een deel van de achtergrondjes gemaakt heb:
aiai niet helemaal gelijk aan de bovenkant ;)
Sommige kaarten vind ik een beetje kaal zonder tekst, maar ik heb er nog geen tekst op gezet zodat ik de kaart voor verschillende gelegenheden kan versturen. De roos is van het merk La Blanche en ik weet nu weer waarom ik de stempel vorig jaar op de AS-beurs heb gekocht maar begrijp werkelijk niet dat het een jaar moest duren eer ik de stempel gebruikte!!

Binnenkort zal Marleen vast ook haar prachtige creaties van onze dag op haar blog zetten, neem een kijkje en verwonder je over het mooie resultaat van de twee doosjes!

21 opmerkingen:

Mieke zei

Dat zal leuk geweest zijn!
Prachtige bloem heb je gekregen. En wat zijn de kaarten mooi geworden!

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Wat is het weer heerlijk je verhaal te lezen en al jullie mooie creaties te zien. Er straalt weer zoveel blijheid en creativiteit vanaf Bianca. Ga ook even kijken bij Marleen
lieve groetjes Marja

Gerdine zei

Wat een gave projectjes. Voor die birthday fishes: geweldig!

Wendy ten Hove zei

Wauw! Het is ontspanning, maar ik zou bijna zeggen: hard gewerkt! :D Wat een boel prachtige resultaten!! Vooral die blauwe en roze variant met die mooie bloem vind ik supertof! En wat ook supertof was, was het geweldig leuke verrassende kaartje in mijn brievenbus!!! Wat ontzettend lief weer van je, Bianca!! Oeh, was ik toch maar 50% zo attent als jij bent!! ;-) Ik werd er helemaal happy van! En ook van je leuke mail! Hoewel dit blogberichtje al weer een heel epistel wordt zo, zal ik met veel plezier ook nog een andere keer je leuke mail weer beantwoorden!
Liefs, Wendy

Fieneke zei

Mooie. Kaarten, wAt leuk die tekst met bithday fishes!
Groetjes Fieneke

Gery zei

Zoooo, wat een creatieve ideetjes zie ik hier allemaal in 1 blogpost voorbijkomen! Het zag er gezellig uit bij jullie op zo'n tafel vol spullen.
Je kaarten met alle "uitprobeersels" zijn echt superleuk geworden en de vrolijkheid van die dag straalt er nog dwars doorheen.
Groetjes Gery

Els zei

Wat een lange inspirerende post heb je vandaag Bianca en fijn om te lezen dat je naast je drukke tijd ook een dagje heerlijk hebt kunnen ontspannen met Marleen.
Wat veel en leuke creaties heb je gemaakt nadat jullie eerst lekker hadden geluncht.
Die bloem die je had gekregen is ook heel mooi en het tasje wat jij gemaakt is natuurlijk ook heel gaaf gemaakt. Leuk met die vogeltjes erop. Leuk werk met dat aluminiumfolie en zwarte acrylverf.

Wens je een fijne dag ne ik kijk weer uit naar je volgende post.
Groetjes, Els

Willy zei

Dat klinkt als een super gezellig dag Bianca en wat een mooie kadootjes hebben jullie voor elkaar gemaakt, super!! Je kaarten vind ik ook erg mooi en je woordspeling erg grappig. Nog bedankt voor je blog tips, ga er eens over nadenken!

Marjan Küppers zei

Mooie dingen zijn er weer hier te zien, hoor! Jullie hebben je absoluut niet verveeld, prachtige cadeautjes voor elkaar gemaakt en jij hebt je weer heerlijk uitgeleefd. Vind het weer een lust voor het oog.

Yvonne zei

Waaahaaaaa! Waanzinnig leuke dag, dat zie je op alle foto's terug! Prachtig cadeautje van Marleen voor jou, maar ook van jou voor haar, erg leuk idee met de vogelstansjes.
En GAAAAAAF met het folie door de Cuttlebug, hele mooie effecten, geweldig leuke toepassingen!
En hele leuke kaartjes met de achtergronden die je hebt gemaakt.
Heel leuke en productieve dag, maar ongetwijfeld ook beregezellig!
Lieve groetjes van Yvon

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Wat ziin jullie leuk bezig geweest Bianca! Folie, acrylverf, solution, mooie kadootjes...super!
Wat een heerlijke dag zal het geweest zijn.

groetjes, Alie :-)

Miranda Mols Stampin Utopia zei

Elke ker weer verrassende kaartjes bij jou. Jammer dat je niet in de buurt woont, want ik wil wel eens zo'n lesje van jou!

Hella zei

Mooi! Goed van je om even een keer heerlijk te ontspannen! Moet ook om daarna de lesstof weer goed tot je te kunnen nemen. Je kaarten zijn nu al prachtig, zelfs zonder tekst. En zo kun je er nog alle kanten mee op als de tijd daar is.

Cornelie zei

O, wat ben je weer heerlijk bezig geweest! Tof om te zien allemaal! Gelijk dat je af en toe de boel, de boel laat!!Genieten hoort er ook bij!!

Anneke zei

Altijd super productief en heel inspirerend jullie samenwerking. Je maakte heel mooie kaarten met de leuke achtergrondjes. Die roos van La Blanche heb ik ook, ook nog niet zoveel gebruikt eigenlijk. Maar als ik zie wat jij er mee deed moet daar snel verandering in komen :)

Jeany zei

Heerlijk zulke dagen, jullie boffen maar dat je zo divtbij bij ( lees doabke) bij elkaar wonen. Super gave geschenken, en heerlijk om jullie knutselwerkjeste zien, nouja vooral due van jou dan ;)) mooie kaarten Bianca!

Unknown zei

Geweldig wat een leuke dag was het weer voor je, en wat een super leuk idee om verf te besprenkelen met solution. Ga ik zeker een keer proberen want jouw achtergrondjes zien er super uit!

groetjes coby

Patrice zei

Who Bianca... wat was je een bezig vrouwke zeg...wat laat je weer veel en leuke dingen zien...
Groetjes Patrice

Petra Tillmann zei

Dat ziet er leuk en gezellig uit, Bianca! Jij bent behoorlijk produktief geweest!

Fijne Pasen en tot snel!!

Iezie zei

Ha, wat heb jij een heerlijke dag gehad. En wat een leuke dingen heb je gemaakt en super achtergronden. En je kaarten zien er ook fantastisch uit. Daar kan je weer even op teren.
Bianca, fijne paasdagen en tot gauw.
Heel veel groetjes van
Ini

CreativBär zei

Haha, een kaartje ervan ken ik al ;-)
nog eens hartelijk bedankt.