26 december 2012

Top 2000 art journal "It's raining again"

Geschreven tekst in de regenplas: "Als het regent wordt dit liedje vaak op de radio gedraaid. Natuurlijk baal je van de regen, maar door met dit liedje luid mee te zingen voel je je toch meteen een stuk vrolijker!"
Gisteren om 12.00 uur is de Top 2000 weer begonnen, eindelijk! Heerlijk weer een week lang genieten van mooie liedjes en ook minder mooie liedjes, want ruim 3 miljoen stemmen zijn natuurlijk ook 3 miljoen verschillende smaken :)

En er is weer een top2000-blog-party bij Marit. Je kunt een art journal maken gebaseerd op een liedje uit de top 2000 en zij laat die dan op de draaidag zien. Net als vorig jaar wil ik van een aantal liedjes van mijn stemlijst een art journal maken. Vorig jaar maakte ik er speciaal nog een bijpassend kaartje bij, dit jaar doe ik dat niet, maar beschrijf ik wel eventuele tips/technieken die ook toepasbaar zijn bij het kaarten maken.

top2000-liedje
"It's raining again" van Supertramp
Hier kun je luisteren om welk liedje het gaat

beschrijving art journal (24 x 24 cm)
Het valt me op dat dit liedje vaak gedraaid wordt als het regent, de dj's op de radio zorgen ervoor dat we, als we met het druilerige weer weer op pad moeten, een saamhorig gevoel in de auto krijgen, dat is mijn gevoel bij deze plaat, lekker meezingen en je vergeet even dat het zulk miezerig weer is.

Ik heb de ondergrond met een brayer en tumbled glass distressinkt een beetje kleur gegeven. Toen met een achtergrondstempel met stormy sky distressinkt gestempeld.
Op internet een foto gezocht van een plas water, die uitvergroot, net als de foto van een Volkswagen Kever. Ik vond vroeger Kevers geweldig gave auto's en had er graag eentje gehad, maar omdat ik niet echt handig ben met "sleutelen" heb ik voor modernere auto's moeten kiezen. Ik vond het dan ook leuk om een fotootje van mijzelf achter het stuur te plakken en mij te laten "meezingen" met de tekst die uit de autoradio komt.
De letters "top 2000" met een sjabloon en tumbled glass distress inkt gesponst. Met een distress marker in dezelfde kleur de titel en artiest aan de linker kant geschreven. Gave uitvinding, die distressmarkers, zo kun je het mooi in eenzelfde kleur houden. Met een witte pen tekst in de plas water geschreven, dat breekt een beetje het grote grijze vlak.

tips/technieken
Om een snelle achtergrond te maken voor een kaart, kun je met een brayer en wat inkt, bijvoorbeeld een lichte kleur distressinkt, over je vel papier gaan. Daarna kun je eventueel nog met dezelfde kleur inkt of een andere bijpassende kleur een achtergrond stempel eroverheen stempelen. Zo heb je in minder dan 5 minuten een achtergrondje klaar waar je met zwarte stempelinkt verder op kunt werken of papier/afbeeldingen kunt plakken.

Bij de Action (en wellicht ook bij andere goedkope winkels zoals Zeeman, Wibra etc.) hebben ze goedkope sjablonen, niet alles is bruikbaar, maar voor de prijs hoef je het niet te laten liggen en kun je hetgeen wat wel bruikbaar is, bijvoorbeeld letters die in hetzelfde setje zitten, bewaren. Je kunt het omtrekken met een pen of stift, maar ook heel goed met een sponsje en wat inkt de vorm "insponsen" dit laatste woord bestaat niet, maar ik weet even niet hoe ik het anders kan omschrijven ;)

Dit was mijn eerste bijdrage voor de top2000-blogparty. Er volgen er vast nog meer :)

Nog even over mijn stemlijst, hebben jullie ook gestemd? Wat is het moeilijk, "maar" 15 liedjes te mogen stemmen. Er is zoveel moois. Ga je denken aan de meest romantische liedjes? De mooiste muziek? De mooiste teksten? De mooiste zangers :) ? De mooiste herinneringen? Lastig lastig. Ik heb deze keer gekozen voor muziek waar ik de radio op 10 bij zet als ik in de auto zit en dan óf heel hard mee begin te "zingen" óf intens geniet van het luisteren. Dit is mijn lijst, sommige liedjes zijn hetzelfde als die ik vorig jaar heb gestemd. 13 van de 15 zijn in de top2000 gekomen:

Viva La Vida van Coldplay
In Nije Dei van De Kast
Man In The Mirror van Michael Jackson
 Another Day In Paradise van Phil Collins
The Look van Roxette (niet in de top2000 gekomen)
Killer van Seal & Adamski
Englishman in New York van Sting
Conquest Of Paradise van Vangelis
Bitter Sweet Symphony van The Verve
Teardrops van Womack & Womack (niet in de top2000 gekomen)
Careless Whisper van George Michael
Hunting High And Low van A-Ha
It's Raining Again van Supertramp
Angels van Robbie Williams
I Would Stay van Krezip

Fijne tweede kerstdag toegewenst!

10 opmerkingen:

Jolette zei

Leuke pagina Bianca!
Grappig die foto van je in de auto!!!

Miranda Mols Stampin Utopia zei

enig. toverde een lach op mijn gezicht. erg leuk. en nee ik luister er niet naar en stemmen doe ik dus ook niet.

Willy zei

Super leuk Bianca, grappig jezelf zo in het autootje te zetten. Prachtige aftrap...dat beloofd wat voor de rest!!

Jeany zei

Haha, daar is ze weer..... Amai is het jaar alweer om..... Ik kan me die van de vorige top 2000 nog herinneren, meid je bent weer goed hoor!! Super, en die foto van jou.... Eniggggggg

Unknown zei

leuk dat jij ook meedoet met de party, veel plezier en deze pagina is een mooie aftrap!

groetjes coby

Regina de Koning zei

Heel mooi gedaan!! Ik doe het je niet na! Super tof de kever en jij achter het stuur. Leuk dat je er aan mee doet. Ik heb ook gestemd. De radio staat kei hard en ven de keuken aan het soppen. Iets anders dan crea bezig te zijn!! ;-) helaas moet ook gebeuren. Veel plezier met het maken van creaties.
Lieve groetjes, Regina

Dora zei

erg creatief gemaakt!! knap!!
je boterhamzakjes zijn ook heel leuk gepimpt.
mooie stempels.
ik heb nog een blog gevonden die je zonder een blog een kaart kan insturen.
http://hobbyhomehobbyartikelen.blogspot.nl

succes!
groetjes Dora

Anoniem zei

Ιf уοu ωish for to gгow your know-how juѕt keep visіting thіs site and bе updated with thе most up-to-date gossip posted here.
Feel free to visit my web site : credit score

Wendy ten Hove zei

Ja, daar is weer zo'n beauty!! Wat super leuk, Bianca!! En zoooo toepasselijk de laatste tijd, ha ha! Toevallig hoor ik nu 'Weather with you', ook al over het weer... Maar van beide titels hoop ik dat ze wat minder vaak van toepassing zijn, hi hi. Dit heb je weer prachtig gemaakt!!!
Groetjes, Wendy

Anoniem zei

Howdy just wanted to give you a brief heads up and let you know
a few of the images aren't loading correctly. I'm not sure why but I think its a linking issue.
I've tried it in two different browsers and both show the same outcome.
My web page ... perfumes