30 april 2012

Creatieve date in Dronten

afmeting tasje is 5,6 x 6 cm
Afgelopen zaterdag weer een creatieve date gehad in Dronten samen met Petra, Wendy, Marit, Judith en Inge.
Ik vond het leuk om weer een paar tasjes te maken, dit keer gevuld met allemaal verschillende afmetingen en vormen van labeltjes, altijd handig om in de buurt te hebben bij de knutsel leek mij. Ik heb er dit keer voor mezelf ook eentje gemaakt :)

Het tasje heb ik op gekleurd papier uitgesneden met de cricutcartridge tags, bags, boxes and more. Met distressinkt en een template gesponst en vervolgens met een tekststempel van Hero Arts met distressinkt een tintje lichter eroverheen gestempeld. Het labeltje is een tekststempel van Stampinback.

Deze leuke en mooie cadeautjes heb ik naar huis mogen nemen:
een prachtig zakje met snoepjes van Petra, een mooi en heerlijk zomers waxinelichtje van Judith en een prachtig zakje met mooie fimoklei-bloemetjes van Marit
samen met een paar leuke knoopjes mocht ik dit boekje van Wendy uitkiezen, in dit boekje leer je hoe je kunt doodlen, echt heel leuk!
De dag begon met heerlijke cupcakes gemaakt door Marit. Daarna snel aan de slag met de eerste kaart:
Ik hoef er denk ik niet eens bij te zetten wie deze kaartworkshop heeft gegeven :) Echt super leuk om een echte Inge-kaart te kunnen maken. We mochten van Inge gebruik maken van haar leuke MFT-stempels, haar geweldige rolletjes washitape en haar mooie papier. Tsja, en toen was het scheuren, combineren, gesso-smeren, inkleuren, knippen, plakken, stiksel maken ... best lastig maar heel leuk. Ook de binnenkant van de kaart hebben we een paar details gegeven. Wat een heerlijkheid om met deze prachtige spulletjes te mogen werken!
Dit is een A5-envelop gemaakt met de workshop gegeven door Marit en Wendy met tips en ideetjes van de Art Speciallybeurs. Met behulp van een hartjesmal, templates, stempels, potloden, verschillende kleurtjes glimmermist en distressinkt ben ik tot deze artistieke creatie gekomen ;) Ik dacht eerst, dat wordt niet meer wat, ben toen verder gegaan onder het mom we zien wel of het nog wat wordt en inderdaad, het resultaat is nog best naar mijn zin. Er zit natuurlijk een mooi glimmend effect op, wat niet goed te zien is op de foto.
Ook hier hoef ik vast niet van te vertellen wie deze kaartworkshop heeft gegeven ... We hebben hier een echte Petra kaart gemaakt, het formaat is A5 omdat de stempel van het meisje al ongeveer 15 cm hoog is. De achtergrond hebben we gemaakt met distressinkt en water op de craftsheet en daarna stempels van Chocolate Baroque. Het meisje hebben we op speciaal fijn aquarelpapier gestempeld en toen ingekleurd met aquarelmarkers en een waterpen, érg leuk om daar een keer mee te werken. Stukjes uit een boek eromheen geplakt en nog een randstempel gebruikt.

Tussendoor hebben we nog heerlijk geluncht met soep en broodjes en heerlijk bananenbrood gebakken door de man van Inge. Ik had op haar blog al eens gelezen over dit befaamde brood en het was inderdaad heerlijk.

Het was een leuke dag en ook leerzaam om te zien hoe anderen een kaart opbouwen. Ook heel erg leuk om kennis te maken met materialen die je thuis nog niet hebt (jazeker) zoals aquamarkers en distressmarkers.

Die distressmarkers ... ge wel dig. Ik dacht eerst, "dat is weer een zoveelste stift om in te kleuren. Ja, erg leuk dat ze dezelfde kleur hebben als de inkt. Ja, erg handig dat ze op water reageren." Maar ... het is ge wel dig!! Je kleurt een stempel in, je ademt erop (dat vergt wel enige oefening om dit geluidloos te doen) stempelt en je hebt een ge wel dig e afdruk!! Super de super. Súper. Ik ben helemaal om. Maar dat is iets voor in het najaar. En dan zullen ze ook wel weer goed verkrijgbaar zijn want dat is nu nog een beetje hommeles heb ik begrepen.

En die washitape ... ge wel dig. Ik was al in het bezit van 2 mooie rolletjes die ik nog maar een paar keer heb gebruikt, maar daar gaat verandering in komen.

Heerlijk, ik heb veel inspiratie opgedaan. Oh vergeet ik bijna dat ik nog een paar leuke stempelafdrukjes heb gemaakt van stempeltjes van Wendy en van Inge. Ja, het was een leuke inspirerende dag!

Heel toevallig had ik gekozen voor een aparte foto van het oranje-tasje :) komt goed van pas om jullie bij deze een heel leuke gezellige Koninginnedag toe te wensen!

19 opmerkingen:

Marjan zei

Dit klinkt allemaal erg leuk! Mooie tasjes heb je weer gemaakt en zelf luke dingetjes gekregen! Ook de werkstukken zijn om van te smullen. En dan nog een dag vol gezelligheid, dat zijn dagen die je bijblijven! Heerlijk, geniet er nog maar even lekker van na.

Groetjes, Marjan

Marit zei

Goedemorgen Bianca!

Wat heb je onze dag gezellig verwoord en de foto's geven een goed beeld, het was een topdag! Volgende keer jouw workshop, want daar had ik me stiekem ook op verheugd ;-). Fijne koninginnedag vandaag en tot blogs!

Groetjes,
Marit

Anneke zei

Je maakte heel leuke kadootjes Bianca! Supermooie tasjes met leuke inhoud. Ik zag de kaarten/envelop al bij Petra, maar het is heel leuk om te zien dat iedereen blijkbaar een hele andere versie maakte. Mooie kaarten en een prachtige envelop!
Een fijne bijkomstigheid van het bloggen he, die meetings!

Jeany zei

Nou zo te lezen een zeer geslaagde dag, die envelop vind ik helemaal te gek, super leuk!! En ja dat meisje herkende ik ook direct, heb hier ook een Petra meisje hangen ;) leuk ook je tasjes, helemaal super. Alle kadootjes trouwens. Das vast nog lang nagenieten!!

Cornelie zei

Super de super!! Was al getuige van het feit dat jullie hadden afgesproken,(wordfeuten met Judith haha) en O, wat was ik er graag bij geweest, wat onwijs leuk zeg allemaal!! Ziet er super uit!
Fijne dag!
Groetjes Cornelie

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Dat klinkt weer heel gezellig. En wat een creativiteit komt er dan weer te voorschijn. Prachtige werkjes. Stuk voor stuk schitterend.
Lieve groetjes Marja

linda zei

Wat een super gezellige dag,en die mooie kreaties,daar word een mens alleen maar gelukkig van

grtjes Linda

Inge zei

Wat heerlijk om jouw verslag te lezen, kan ik nog even nagenieten! Ik vond dat de tijd veel te snel ging! Volgende keer jouw workshopje ?! Groetjes, Inge

Petra Tillmann zei

Leuk om jouw verslag te lezen, vooral dat gedeelte van de distress markers ;-) Dat ging nog niet helemaal geluidloos... haha...
Het was weer gezellig!! En de volgende keer gaan we zeker jouw workshopje doen. Dacht al dat we tijd tekort zouden komen.
Fijne Koninginnedag en tot snel!

Groetjes, Petra

Iezie zei

Hallo Bianca,
Wat ziet dat er allemaal superleuk uit. Ik had al bij Petra gekeken en vind je doosjes echt schitterend. Leuk ook die andere cadeautjes. Je kaarten en envelop zijn super. Echt heel leuk.
En die distress markers wil ik toch ook echt aanschaffen.
Hele fijne zonnige koninginnedag.
Heel veel groetjes van
Ini

Gery zei

Wat klinkt dit allemaal heerlijk om zo lekker met gelijkgestemden creatief bezig te zijn.
Je hebt mooie dingen gemaakt en leuk ook, dat je van alles kon uitproberen!
Dankjewel voor je gezellige verslag, dat we allemaal kunnen meebeleven.
Groetjes Gery

Debby zei

Mooie tasjes, kaarten en zo te horen hebben jullie een super dag gehad! Leuk om ideeën uit te wisselen en technieken met elkaar te oefenen. Ben benieuwd naar je nieuwe creaties met je opgedane inspiratie ;-)
Groetjes Debby

Christine zei

Wat is dit een hoop moois in één post! Gezellig zo samen!
Liefs
Christine

Wies zei

Wat leuk om samen een dag creatief bezig te zijn en allerlei materialen uit te proberen. En wat een mooie creaties heb je gemaakt en gekregen.

CreativBär zei

Hoi Bianca,
wat gezellig zo samen te knutselen. Jullie hebben heel leuke dinge gemaakt :-)
Wens je nog een fijne dag.
Groetjes
Bianca

Judith zei

Ja, ik zit hier ook nog helemaal na te genieten! Een leuk verslag met mooie foto's heb je geplaatst.
Jammer genoeg moeten we weer zo lang wachten voor onze nieuwe date...

Fijne week,
groetjes, Judith

Hermine zei

Ziet eruit als een geweldig dag en wat een leuke kadootjes hebben jullie voor elkaar gemaakt. Ook de werkstukken zien er super uit

Wendy ten Hove zei

Heerlijk om te zien EN om te lezen! Wat maak je er toch altijd een leuk bericht van! Ik denk weer helemaal terug aan die leuke dag! Je resultaten zijn prachtig en ik moest er lachen om je opmerking over het ademen op een met Distress-markers ingekleurde stempel! Hi hi!
Was super gezellig! Doen we zeker weten nog een keer!!!
Groetjes en fijne dag,
Wendy

Jolette zei

Wat een leuk kadootje Bianca!
Jullie hebben een heerlijke dag gehad...dat zie je wel!!!
Leuk om te lezen!