17 december 2011

Gesso, verf, oliepastelkrijtjes en stempels

Een tijdje terug heb ik met behulp van een beschrijving van Marijke twee creatieve pagina's gemaakt.
Toen ik ermee aan de slag ging heb ik het meteen nog een keer gedaan, om van die derde bladzijde kerstkaarten van te maken.
Eerst smeer je het vel in met gesso, je verhit het en breng je vervolgens met een pasje over het hele vel met verschillende kleuren (gewone) verf aan. Ik heb donkerblauw, lichtblauw, wit en zilver gebruikt. Vervolgens de kleuren uitvegen met een babydoekje.
Daarna (geweldig effect vond ik) een beetje water in je handen spuiten, boven de pagina's klappen en druppels op je pagina's laten vallen en laten inwerken. Na een paar minuten het een beetje droog
deppen.

Met witte en zwarte inkt verschillende stempels erop zetten

Met oliepastelkrijtjes rondjes maken en uitvegen. Op wit papier een afbeelding en een tekst stempelen en deze uitknippen en op de pagina's plakken. Een close-up:
Van het vel dat ik tegelijkertijd met dezelfde techniek gemaakt heb, heb ik later deze kaartjes gemaakt:
klik op de foto voor een grotere afbeelding
Ik heb hier de stempelafbeelding extra kleur gegeven met coloursoft potloden. Een close-up:
Een leuke techniek en prima te doen met gesso en verf van de Action :) De zilveren verf die ik gebruikt heb is van Hein Design. Probeer het ook eens! Je kunt zo'n achtergrondje ook gebruiken om er mooie bloemen uit te ponsen en die weer op een kaart te verwerken.

UPDATE craftroom (vind ik serieuzer klinken dan knutselkamer haha): de muur is gerepareerd, twee keer overgeschilderd, de kasten in elkaar gezet, ingeruimd, schapjes en opbergbakjes geschilderd, het is alleen nog wachten op een plintje en het allerbelangrijkste: de bureau's :) die komen hopelijk na de kerst. Morgen alleen nog één kant van de houten opbergbakjes van de Ikea schilderen, laten drogen, vullen en ... klaar! Afgelopen week flink bezig geweest en er zelfs nog extra vrij voor genomen... maar het resultaat mag er zijn. Foto's volgen zodra het echt af is met de bureau's erbij. Maar het meeste werk is gedaan dus heb ik nu ook weer meer gelegenheid om jullie blogs te bezoeken. Dus ... tot blogs! En uiteraard een fijn weekend!

20 opmerkingen:

Cath Wilson zei

A brilliant massterboard - love it - one of my favourite things to do, although I haven't done it for some time. Maybe I'll have a go in the next couple of days. Thanks for the reminder. Love gesso x

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Dit is weer zo schitterend Bianca. Wat is je techniek weer mooi. De kaart is super.
Fijne zondag en groetjes
Marja

Petra zei

Wauw! Echt heel mooi gemaakt. Ik denk dat ik ook mijn schilderspullen weer eens uit de kast haal.

Moet alleen gesso kopen... of kan het ook zonder?

Mieke zei

Whooooow wat een prachtresultaat!!!! :-O

Anneke zei

Supermooie achtergrond met duidelijke uitleg. Dat moet geprobeerd worden, bedankt! Je maakte er prachtige kaarten mee Bianca!

Linda zei

Prachtige kaarten, Bianca. De techniek brengt mij op ideeën.
Heel creatief ook.
Groetjes,
Linda

Marijke Maris zei

Je kaartjes zijn super mooi Bianca!
Groetjes, Marijke

natje zei

Prachtig!!
Heel erg mooi gemaakt!!

Groetjes

Marjan zei

Meid!!! Wat een resultaat!! Ik vind ze prachtig, echt!
Ja, die waterdruppels zijn zeker mooi, maar je maakt het zelf tot een geheel en dat heb je weer fantastisch gedaan!

Dymphie zei

wat een mooi effect!

mariëtte zei

schitterend weer!

Christine zei

Tof idee! En als je de kaarten ziet, is het resultaat gewoon fantastisch!
Liefs
Christine

Cornelie zei

Heel erg mooi weer je kaarten! Tof gedaan weer!
Mijn foto's van m'n hoekje staan nu op m'n blog!
Succes met de laatste loodjes!
groetjes Cornelie

Jolette zei

Geweldig!

CreativBär zei

Hoi Bianca,
wat heb je weer leuke dingen gedaan. De kaartjes zijn heel prachtig :-) en je hebt zo leuke kleuren gebruikt.
Ik wil ook graag een craftroom hebben, ik neem ook een knutselkamer ;-) helaas is de woning te klein, dus wordt verder in de woonkamer geknutseld.
Wens je nog een fijne avond.
Groetjes
Bianca

Petra Tillmann zei

Leuk effect en prachtige kaartjes heb je gemaakt, Bianca!

Jeany zei

ik ben er stil van, het eindresultaat is geweldig. Meid je bent zo goed!! Helemaal, helemaal geweldig!!! lieve groeten van Janine die erg nieuwsgierig is naar de foto's van je craftroom ☺

DEKAKADO zei

Ik ga dit zeker een keer proberen, want het resultaat is verrassend. Je hebt er ook wel weer iets moois mee weten te maken zeg. En je atelier zal er ook wel erg mooi uitzien straks. Leuk he? Echt iets om lekker van te genieten en weer mooie dingen bij je op te laten komen borrelen.

Yvonne zei

PRACHTIGE pagina's Bianca! Wat zijn ze mooi, net als je kaartjes! En wat een super idee om er nog een vel van te maken en die voor de kaartjes te gebruiken. Zo slim ben ik nog niet geweest.
Ik ben zoooooo benieuwd naar de vorderingen op je kamer, je houdt ons wel in spanning met het wachten op de foto's. Maar je bent wel flink bezig lees ik al.
Ik duim met je mee dat de bureau's en kasten na de Kerst komen, zodat je echt aan de slag kunt met herinrichten. Ik waarschuw je wel, en ik spreek inmiddels uit ervaring, als je begint, wil je eigenlijk niet meer ophouden met reorganiseren hoor. Bij mij gaat nog steeds echt alles door mijn handen totdat ik helemaal klaar ben en het naar mijn zin is. Misschien plaats ik dan wel een echt eindresultaat op mijn blog.
Lieve groetjes van Yvon

Anita zei

Schitterende kaarten Bianca!!!
Ennuh......veel plezier met het herinrichten van je craftroom!!