1 december 2011

Each Card is Unique challenge (22) december

Ik heb een zwak voor vlinders, vogeltjes, Penny Black-egeltjes, uiltjes en ... sneeuwpoppen.
De challenge voor deze maand is dan ook "sneeuwpop / snowman". Niet echt een lastige challenge. Maar je kunt jezelf wel een extra uitdaging geven, zoals ik mezelf ook gegeven heb. Ik zal het toelichten bij de 3 voorbeeldkaarten die hieronder staan, wellicht doe je daar ook nog een paar ideetjes mee op:

de tekst is in het echt wat scherper en de kleur roze van let it snow valt meer op, de kleur van de kaart is zacht roze en de wangetjes ook :)
Ik wilde een kaartje maken zonder een stempel van een sneeuwpop en met behulp van distress-inkt.
Het kaartje hierboven is gemaakt met distress-inkt pumice stone en spun sugar. Ik heb in een vel papier een groot rondje uitgeponst en daar half overheen een kleiner rondje. De binnenomtrek hiervan heb ik op een wit vel papier gesponst met pumice stone. Vervolgens het kleine uitgeponste rondje erop gelegd en aan de onderkant nog een klein stukje gesponst, onder z'n kin dus :) Met coloursoft potloden heb ik de roze wangetjes, de oogjes en de stippen gemaakt. Ik heb bewust de 3 stippen op z'n buik scheef gezet om het een nog vrolijker sneeuwpop te maken. De tekst heb ik met pumice stone gestempeld en laten verspringen. Tussendoor af en toe 'let it snow' met spun sugar gestempeld. Het is een heel zacht kaartje geworden en ik was erg verrast door het zachte effect wat dit sneeuwpopje heeft. Zal vast al eens eerder gedaan zijn, maar ik vond het de ontdekking van de week.


Ik wilde een sneeuwpop maken die ik niet hoefde in te kleuren. Ik heb een stukje grijs papier bewerkt met gesso door er heel lichtjes met een stukje papier en gesso overheen te vegen. Daar heb ik de sneeuwpop op gestempeld en uitgeknipt. Het hoedje, dasje en handschoentjes heb ik op Eline's winterhuispapier gestempeld en uitgeknipt en op de sneeuwpop geplakt. Vervolgens op een stukje wit karton geplakt (boeken worden vaak in kartonnen enveloppen verstuurd, dit was een witte envelop-doos waarvan ik een stukje heb uitgeknipt, ribbels in gemaakt heb door een beetje te vouwen en de randen gesponst heb met distressinkt pumice stone) waarna ik tot de ontdekking kwam dat ik de stempel natuurlijk eerst ook daarop had moeten stempelen, maar de streepjes tot aan de handschoentjes waren gauw met een fineliner gezet :) Mooi papier erachter, twee labeltjes aan een stukje rolladetouw en klaar!
Tsja, ik had het idee van de uitgeponste rondjes al vaker gezien en wilde het gaan gebruiken voor dit kaartje. Maar heel eerlijk gezegd werd het 'stoomboot-gehalte' steeds groter: ik moest in ieder geval meerdere keren denken aan zo'n stoomboot die je vroeger maakte met watten of de baard van Sinterklaas gemaakt met watten ...

De kaart is als volgt gemaakt: een stukje blauw papier door de cuttlebug gehaald en daarover met witte inkt geveegd zodat de nopjes een witte glans kregen. Twee rondjes geponst van verschillende afmetingen en daarachter wattenschijfjes (door de helft) geplakt.
Een sneeuwheuvel geknipt van wit papier en dat aan de onderkant geplakt. Toen creatief met wattenschijfjes geweest en er een sneeuwlandschap van gemaakt (vastgeplakt met glossy-accents). Sneeuwvlokjes met distress-inkt chipped saphire gestempeld.
De sneeuwpop 'aangekleed' met behulp van een zwarte perlenpen en goed laten drogen. Een hoedje geknipt van grijze jute en een klein bloemetje geponst voor erop. De bezemsteel geknipt uit een stukje bruin papier dat door de cuttlebug is gehaald met boomstructuur. De haren van de bezemsteel gemaakt van kleine stukjes jute. Het labeltje aan de bezemsteel gehangen met een stukje jute. Tot slot een stukje touw om het kaartje gewikkeld en op een blauwe kaart geplakt.
Ik vraag me af of ik had moeten stoppen bij de wattenschijfjes ... of toch bij het sneeuwwattenlandschap ... of toch bij het bloemetje op het hoedje ... of bij de bezemsteel ... in ieder geval, ik ben braaf aan het knutselen geweest, net als vroeger op de kleuterschool met de Sinterklaaswerkstukjes. Kun je zien hoe nuttig dat is geweest!

Ik had mezelf dus de extra challenge opgelegd om de sneeuwpop op een andere manier te maken of op een andere manier kleur te geven ipv te stempelen en in te kleuren met potloden, inkt of stiften. Maar jij bent helemaal vrij in de challenge, als er maar een sneeuwpop op de kaart staat.

De challenge loopt tot en met 31 december. Voor uitleg over de challenge, klik hier en veel plezier met de challenge!

18 opmerkingen:

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Werkelijk KLASSE Bianca. Wat een gave mooie kaarten en erg leuke nieuwe technieken gemaakt.
groetjes Marja

Iezie zei

Hele leuke challenge weer Bianca en mooie voorbeeldkaarten heb je gemaakt. Kijken of ik inspiratie krijg om ook mee te doen. Wie weet.
Groetjes,
Ini

Mieke zei

Whaw, wat een kaarten! Vooral de eerste is werkelijk adembenemend! Hoe je die sneeuwpop hebt gemaakt!
TOP!

DEKAKADO zei

Dit is niet normaal meer. Wat een creativiteit. GE-WEL-DIG!:-) Zijn er nog meer zulke originele mogelijkheden? Wat een uitdaging. Zo leuk met die wattenschijven. Ik heb er van genoten en ga zonder na te denken iets maken.

Margot zei

wat zijn ze gaaf! die eerste is mijn favoriet! zo mooi!

Anke zei

Wonderful cards Bianca, I love your snowmen.

Hugs
Anke

Regina de Koning zei

Wat een mooie kaarten heb je gemaakt. Ik ga kijken of ik daar ook nog inspiratie voor krijg om mee te doen.
Groetjes, Regina

Els zei

Prachtige kaarten heb je weer gemaakt. Groetjes Els

Hella zei

Prachtige voorbeeldkaarten heb je weer gemaakt, Bianca. Zo verschillend ook allemaal.
Mijn bijdrage vind je op mijn blog.

Marjan Küppers zei

Vind ze alledrie super, maar vooral de eerste! Die sneeuwpop heb je prachtig gedaan, er zit echt een bolling is de cirkels door de manier waarop je de inkt hebt gebruikt. Mooie tekst erachter en zulke heerlijk subtiele tinten!

Groetjes, Marjan

Petra Tillmann zei

Mooie kaarten, Bianca! Vooral die eerste vind ik heel bijzonder.

Wendy ten Hove zei

Wat zijn deze ontzettend leuk, Bianca!! Net als Petra vind ik de eerste het allermooiste, zo mooi subtiel! Erg leuk met al die tekstjes ook! Mooi gemaakt!!!
Fijn weekend!
Liefs, Wendy

CreativBär zei

Haha, wat een leuke challenge, ben al benieuwd, wat we weer allemaal verzinnen om een sneeuwpop op de kaarten te knutselen.
Nog een fijne avond gewenst.
Groetjs
Bianca

PS: jouw kaartjes zijn prachtig

Anneke zei

Ik heb een sneeuwpop voor je gemaakt Bianca :)
hier

Cornelie zei

Ben er mee aan de slag gegaan!Het resultaat staat op m'n blog!
http://cornelie-colorfullcornelie.blogspot.com/2011/12/sneeuwpop.html
Groetjes Cornelie

Petra zei

Wat gaaf dat je helemaal uitlegt hoe je het gedaan hebt. Ik neem hier graag een les van over en ga misschien nog wel een keer wat liften.

Miranda Mols Stampin Utopia zei

Wat een mooie kaarten. Leuk dat je steeds iets anders hebt geprobeerd dan anders. Ik ga kijken of ik tijd vind om mee te doen. Want die sneeuwpop dmv rondjes vind ik een leuk idee.

Regina de Koning zei

Ha Bianca,
Hij staat op mijn blog mijn bijdrage voor de challenge http://reginadekoning.blogspot.com/2011/12/each-card-is-unique-challenge-december.html
en nummer 19 van de Advent kalender past er ook goed bij. http://reginadekoning.blogspot.com/2011/12/advent-kalender-19.html
Heel veel succes en een goede jaarwisseling toegewenst. Wat ik van andere heb gezien tot nu toe is helemaal top.
Groetjes, Regina