2 november 2011

Each Card is Unique challenge (21) november

De challenge voor deze maand is geïnspireerd op de winteraccessoires die nu sinds een paar dagen in onze woonkamer staan. De kleuren paars, rood en zilver komen hierin veel voor.

De challenge deze maand is dan ook: maak een kaart waarbij de kleuren paars en/of rood overheersen mét één of meer zilverkleurige accenten. De zilverkleurige accenten kun je aanbrengen d.m.v. zilverkleurig embossingpoeder, zilverkleurige paperclips, zilverkleurige brads, zilverkleurige strass-steentjes, zilverkleurig papier etc.

Ik heb drie voorbeeldkaarten gemaakt:

Kaart 1:
De achtergrond van dit kaartje heb ik gemaakt door met Distress-inkt pumice stone vierkantjes te stempelen op lichtgrijs papier. Vervolgens heb ik notenbalkjes slordig met watermerkinkt gestempeld (dus de stempel niet helemaal beïnkt) en heb hier zilverkleurig embossingpoeder overheen gestrooid en verhit. Daarna heb ik met een sponsje wat gesso er overheen geveegd en op enkele plaatsen weer vanaf geveegd met een babydoekje zodat de embossing op die plaatsen wat meer zichtbaar werd. Het resultaat was geweldig! Lekker vage achtergrond met in de verte de vierkantjes en op de voorgrond af en toe wat zilveren details:

De vogeltjes heb ik gemaakt door Distress-stain dusty concord te gebruiken op lichtgrijs papier. Met chipped saphire heb ik de notenbalkjes gestempeld. De labelstempeltjes had ik nog niet eerder gebruikt, ze zijn van het merk Stamp Camp, een paar maanden geleden al gekocht op de Art Specially, het werd hoog tijd om ze te gebruiken! De inspiratiebron:

Kaart 2:
Het tweede kaartje heb ik gemaakt door Distress-stain dusty concord te gebruiken op wit papier en hier vervolgens met dezelfde kleur Distress-inkt overheen te stempelen met een achtergrond stempel. Meteen hier zilver embossingpoeder overheen gestrooid, beetje afgeklopt en grote vlakken poeder afgeveegd met een kwastje en toen verhit. De bloemen heb ik ingekleurd met ecoline op dun aquarelpapier en uitgeknipt. Nog een paar ijzerdraadfiguurtjes gemaakt en daar een labeltje aangehangen met een klein 'ringetje' gemaakt van ijzerdraad. De embossing zit over de hele kaart heen, dit is alleen niet zo goed te zien op de foto.

close-upje:
De achtergrondstempel die ik voor deze kaart heb gebruikt vond ik wel een beetje op het motief van deze vazen lijken, vooral met de combinatie van het embossingpoeder:
Kaart 3:
Het derde kaartje is gemaakt met een stukje behangpapier (te krijgen bij de bouwmarkten). Ik heb met Colorbox cat's eye violet een boompje gestempeld en met een witte gelpen accentjes gegeven. De labeltjes heb ik uitgeknipt en met een klein ringetje gemaakt van ijzerdraad aan de ronde paperclip gehangen. Als accent rood papier erbij gebruik en zo is het een eenvoudig mooi kaartje geworden.

Ik hoop dat ik met deze kaarten jullie voldoende inspiratie kan geven om deze nieuwe challenge aan te gaan!

De challenge loopt tot en met 30 november. Voor uitleg over de challenge, klik hier en veel plezier met de challenge!

12 opmerkingen:

Marit zei

Leuk Bianca! Je voorbeelden zijn weer top, vooral die met de bloemen....ik ga er eens over nadenken!

Groetjes,
Marit

Cornelie zei

Wat een heerlijke kleurencombinatie heb je uitgezocht, ga kijken of ik hie mee aan de slag ga.
Leuke voorbeelden, bedankt!
Groetjes Cornelie

Miranda Mols Stampin Utopia zei

Leuke kaartjes heb je ervan gemaakt. Ik ga ook meedoen want ik vind die kleuren pittig bij elkaar en wel een mooie uitdaging!

Wendy ten Hove zei

Oh, die kipjes!!! Die zijn geweldig, zeg! Ik vind alle kaarten weer beauties, maar om die kipjes moest ik erg lachen! En wat een mooi tafereeltje heb je thuis staan, geweldige kleuren samen, erg mooi!!!
Liefs, Wendy

DEKAKADO zei

Wat een prachtige kaarten heb je weer weten te maken voor je eigen challenge. Die kippen vind ik zo leuk.Ik ga er weer over brainstormen met mezelf. Groetjes, Marleen.

Christine zei

Leuke en mooie voorbeelden! Ik ga toch eens moeten meedoen denk ik!
Liefs
Christine

Anneke zei

Mooie kaarten, vooral de bovenste vind ik super mega fantastisch!!

Jeany zei

ze zijn alle drie geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! maar die eerste steelt mijn hart, ik zit zo vaak naar die kleine label stemples te kijken en te denken,w at mot ik ermee...... kijk. Bianca, die weet wat je ermee moet en prachtig ook nog!!! Deze eker zal ik braaf beloven dat ik weer een idee instuur, ik had zo geen tijd, maar ik ga nu beginnen!!! ☺

Els zei

Schitterende kaarten heb je gemaakt en de kleuren zijn prachtig. Elke kaart vind ik heel mooi. Groetjes Els

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Super zijn ze Bianca, maar de eerste met de vogeltjes vind ik zo gaaf en zo mooi.
groetjes Marja

Yvonne zei

Wat heb je weer een prachtige kaarten gemaakt als voorbeelden voor je challenge.
Die paarse vogels/kippen vind ik echt WAANZINNIG gaaf!!!
Groetjes van Yvon

Jolette zei

Leuke voorbeeld kaarten Bianca!
Vooral die met de vogeltjes...ENIG!