8 december 2010

2e Tag of Christmas

Voor de "second tag of Christmas" heb ik vooral gebruik gemaakt van de techniek die Tim Holtz liet zien: een stempel met inkt stempelen, clear embossingpoeder eroverheen strooien en verhitten, daaroverheen met distressinkt sponsen in verschillende kleuren, vervolgens in verschillende kleuren stempelen om lagen te creeëren door bijvoorbeeld een tekststempel, swirlstempel en stippel-stempel.

De eerste tag is wel een stoere tag geworden, de kleuren die TH gebruikt vallen bij mij heel anders uit omdat ik een donkere kleur van tag heb, eigenlijk is het niet mijn favoriet, maar goed, ik wil de tag wel laten zien. De achtergrondtekststempel is niet te zien omdat de inkt 'verdween' en de kleuren van het hulsttakje zijn ook niet naar mijn zin. Maar goed, dat was tag 1:


Tag 2 is wel meer naar mijn zin omdat ik de kleuren veel mooier vind (de vogelstempel is ook met clearembossingpoeder gedaan, dit is op de foto niet echt zichtbaar):

Tag 3 vind ik ook goed gelukt;) omdat ik de kleuren mooi vind maar ook omdat ik opeens het idee kreeg om een haakje aan de kerstbal te maken:)

10 opmerkingen:

Judith zei

Hallo Bianca,
Ik vind al je tags heel goed gelukt (ook uit je vorig bericht). Toch gaat ook mijn voorkeur uit naar nr. 2 en 3 van vandaag (-:, maar ook je 'huisjes'tag vind ik super!

Wat heb je je blog leuk nieuw ingericht!!!
Groetjes, Judith

moosje zei

Hoi Bianca
Leuke tags, hoor ! Ik doe ook mee aan de 12 tags van Tim Holz en mijn inkt verdwijnt ook wel eens, weet jij toevallig hoe dit komt ?

groetjes
Miriam

Bianca Kalksma zei

Moosje: bij mij verdween de inkt omdat ik een te lichte kleur had gebruikt. Soms lijkt het net een goede, iets donkere kleur dan de achtergrond kleur, maar bij het opdrogen blijkt de kleur dan toch net te licht te zijn om 'op de voorgrond' te blijven. Dat is bij mij de reden, misschien bij jou ook. Veel plezier verder met de tags! Heb je een blog waar ik jouw tags kan bewonderen?

M@rjan zei

Ik vind ze alledrie erg mooi, maar snap wel dat je voorkeur door de kleuren uitgaat naar de tweede. Die spreken ook erg. Je bent erg lekker bezig met die technieken, leuk om te doen hè?

Veel plezier nog! En je blog ziet er goed uit!!

Groetjes, Marjan

moosje zei

Hey Bianca
Bedankt voor je reactie ! Heb het meteen geprobeerd en volgens mij moet het nu helemaal goed komen. Heb geen blog helaas, heb ik gewoon simpel weg geen tijd voor. Maar ik woon in Haarlem en stempelen is mijn grote hobby. Ik maak veel stempel voorbeelden voor de winkel waar ik filiaalmanager ben, misschien ken je de winkel wel het is namelijk Pipoos. Dus al mijn kaarten staan daar om natuurlijk de nieuwste stempels te laten zien. Doe jij ook nog iets buiten het geweldige stempelen om ?
groetjes
miriam

Petra Tillmann zei

Wat een mooie tags, Bianca! Ik vind ze allemaal goed gelukt! Je nieuwe blog ziet er goed uit. Nu kan ik ook alles op mijn IPad lezen, want dat ging bij je vorige lay-out niet goed.

Kim zei

IK vind ze allemaal mooi, maar mijn favoriet is nummer drie. Prachtig vind ik die.

Wendy ten Hove zei

Hi Bianca,

Wauw, mooi! Leuk, die bubbeltjes in dat embossing! Doe je de poeder nou al op de stempel en dan stempelen, of gewoon op het papier? Ha ha, ik zal de Tim video eens gaan bekijken, ben toch wel nieuwsgierig! De laatste vind ik zelf ook de mooiste! Super, die kerstbal op deze manier en teksten op de achtergrond vind ik ook altijd geweldig! Erg mooi weer!

Groetjes,
Wendy

Inge zei

Het haakje is een mooie vondst! Heel leuk om jouw Timtags te zien, ik ga ook voor nr 2 en 3. En...je blog heeft een mooie make over gehad!

DEKAKADO zei

Tag 2 en 3 hebben mijn voorkeur, maar jouw voorkeur ook als ik het goed begrijp.
Volgens mij heb je wel lekker los gewerkt. Zonder nadenken? :-)
Gaat je goed af zo te zien.Prachtige exemplaren.