9 december 2010

3e Tag of Christmas


Deze tag heb ik maandagavond gemaakt. Vraag me niet waar ik last van had, misschien had ik wel een roze bril op:) Ik heb Tag nr. 3 van Tim Holtz als uitgangspunt genomen.

Wat had ik niet? Speciaal bedrukt tissue-tape maar ik herinnerde mij nog de 'tape-techniek' van één van de ArtSpecially-dagen, een paar jaar geleden.

Ik heb een vogel uitgestanst met de cricut. Toen vervolgens met 'verwijderbaar-tape', het tape dat je makkelijk kunt scheuren, stukjes tekst uit een krant 'gehaald' (tape op de krant drukken en voorzichtig weer loshalen, dan blijven de letters aan het tape hangen) en het leuke was dat er net een stukje in stond over een vogeltentoonstelling/wedstrijd. Als je goed kijkt kun je de woorden .ogel., kanarie, grasparkiet, jaarlijkse vogel..., kwaliteit lezen:) Die stukjes over elkaar heen geplakt en weer bijgeknipt. Toen met alcoholinkt de vogel kleur gegeven. Ik had geen alcoholinkt-applicator-doekjes meer en heb toen maar uit nood een de-make-up gebruikt.

De achtergrond heb ik met verschillende kleuren groene distressinkt kleur gegeven en ik ben er vervolgens met mijn stippelstempel overheen gegaan met witte dabberinkt. De swirlstempel heb ik accent gegeven met een witte stift/fineliner.

Het plaatje van de kerstbal is uit een boekje van Crafty Individuals en dat heb ik eens bij wijze van experiment op een stukje karton geplakt van een doos die ik in de buurt had staan voor de glimmermist techniek. Een stuk ervan afgescheurd, zodanig dat je het kartonreliëf ziet en kleur gegeven met distressinkt. Wel het karton gehalveerd anders werd het wel erg dik.
Verder de tag aangekleed met een sierspeld, een stukje leuk lint en een tekst met strass-steentje en wat lintjes.

Ik weet zelf eigenlijk niet wat ik van deze tag moet vinden, het is zó anders dan ik normaal gesproken maak, maar eigenlijk was het ook wel heel erg leuk om eens anders dan anders te doen met het tape en het karton. Maar na al deze tags krijg ik wel een beetje heimwee naar de copic markers en de derwent potloden haha. Maar het is wel super leuk om zo dingen te ontdekken. Eens kijken of ik van het weekend verder ga met de experimentele tags of dat ik toch weer eens lekker ga kleuren:)

7 opmerkingen:

Kim zei

Mooi! Echt prachtige kleuren bij elkaar. Dat roze met groen is fantastisch.

Anneke zei

Ik zou er nog wat mee doorgaan, was ik van jouw :)
Heel erg mooi vind ik, leuke kleuren! Mooie techniek ook, die tekst op de vogel!

Judith zei

Wow, je tag springt er echt uit, super kleuren!!
En zo leuk, hoe je met eigen ideeën een persoonlijke draai aan het voorbeeld geeft!
Groetjes, Judith

Jolanda zei

helemaal niets mis mee met deze tag,hij is super mooi!!!
Tim is denk ik wel het meest gescraplifte (hahah wat een woord)persoon in scrapland!Fijne dag en op naar een nieuwe tag zou ik zo zeggen!
Groetjes,Jolanda

M@rjan zei

Ik vind het echt geweldig, Bianca!!
Snap niet dat je twijfelt, want je hebt hier een kunstewerkje afgeleverd. Zo leuk om te lezen hoe je hem gemaakt hebt. Ga alsjeblieft door!

Groetjes, Marjan

Petra Tillmann zei

Leuke kleuren heb je gebruikt op deze tag! Mooi!

DEKAKADO zei

Ik vind de kleurencombi kunstzinnig en warm. Hij is prachtig geworden Bianca.Lekker los.