5 december 2010

First Tag of Christmas

Tag 5 x 10 cm

1,5 uur later en de eerste tag gemaakt aan de hand van Tim Holtz's aanwijzingen is een feit:)
Voor deze tag (first day) had ik de volgende materialen niet: de stansen van het huis en het hekje, de kerstkrans, de cracklepaint, de glossy accents, de sneeuw, het zandspul, het boommateriaal, het kreukbare lint en de misty glimmer mist... maar ik had wel distressinkt, de cricut, cuttlebug, wit embossingpoeder, touw, wit lint, witte paintdabber en zilveren glimmer mist.

Ik ben begonnen met het huisje en de kerstkrans uit te snijden m.b.t. de cricut (Christmas Cheer) en heb ze kleur gegeven m.b.v. distressinkt en de losse onderdelen van het huisje (de sneeuw-accenten) heb ik met witte embossingpoeder gemaakt door de onderdelen in de embossinginkt te houden en helemaal te bedekken met wit embossingpoeder.

Het huisje zelf heb ik door de cuttlebug gehaald met de embossingvorm 'houtnerf'. Vervolgens 'braaf' wit gemaakt met de dabberinkt en gesponst met distressinkt en afgenomen met een doekje waarna je niets meer van de witte inkt zag, maar goed, dat was te verwachten omdat ik niet de juiste materialen had. Toen lichtjes met de embossinginkt erover gegaan en wit embossingpoeder eroverheen gestrooid waardoor er een beetje sneeuw op het huisje zelf kwam. Zelfs een stukje plastic achter de raampjes geplakt, dit zie je niet zo heel goed, maar goed, het gaat om de ideeën die je hiermee opdoet! Het hekje heb ik gemaakt door een stukje papier door de cuttlebug te halen met embossingvorm 'houtnerf' en heb het kleur gegeven met distressinkt. Vervolgens strookjes gesneden en die 'achter de grootste lat' geplakt. Ook weer lichtjes door de embossinginkt gehaald en er wit embossingpoeder overeengestrooid. Het hekje heb ik vervolgens ook 'gebogen' over de tag heen bevestigd, wat een heel leuk diepte-effect geeft.


De boom heb ik gemaakt van touw dat ik een paar keer heb rondgedraaid waardoor het een beetje 'scheef' bleef staan en heb ik 'sneeuw' gegeven met de witte dabberinkt.

De tag zelf heb ik gemaakt met de kleuren inkt die Tim Holtz ook gebruikte en ik heb er dan glimmermist bijgespoten op mn craftsheet. Niet zo'n effect natuurlijk als het voorbeeld, maar best mooi en zeker voor herhaling vatbaar de combi van distressinkt en glimmermist op de craftsheet.

De 25-dec label is van Darkroomdoor en heb ik iets kleiner gemaakt anders was die label bijna net zo groot als de tag:). De stempel geïnkt met twee kleuren distressinkt en er snel clear embossingpoeder overheen gestrooid, dat nog wel redelijk zichtbaar is (behalve op de foto).


Het lint heb ik net als in de instructie nat gemaakt en kleur gegeven met distressinkt.

Het is heel leuk om te doen en je doet er echt weer ideetjes mee op zoals de boom gemaakt van het touw, het huisje en hekje met de sneeuweffecten en het houtreliëf van de cuttlebug en het gebruik van de 25-dec label die zo wel heel kleurrijk wordt en eruit springt met de clear-embossing.

Nog een foto waarop je de 'ramen kunt zien weerkaatsen' :)

Misschien begin ik nog aan 'the second tag' het is in ieder geval super leuk om te doen en je leert heel creatief om te gaan met de materialen die je wel heb. Soms denk je, hm, dat ga ik niet doen hoor, zoals van mij had die kerstkrans met het strikje niet gehoeven, maar het maakt het wel extra kersterig. Ook dacht ik, ik snij wel een boom uit met de cricut, maar toen bedacht ik me, ik ga het gewoon met touw proberen.

Mijn labels zijn trouwens niet zo groot als die Tim Holtz gebruikt, maar dat maakt (ook) niet uit.

Ben benieuwd wat jullie van mijn 'first Christmas-tag' vinden!

10 opmerkingen:

Janine zei

helemaal geweldig, en ik vind het juist leuk om te kijken naar wat je wel in huis hebt en vindingrijk te zijn, Bianca, het is prachtig, en thanks voor de extra uitleg.kunnen wij (lees ik) weer veel van leren. :) fijne zondag nog.

Inge zei

Ik vind 'm enorm leuk geworden Bianca (net als je vorige tag trouwens)! Het is juist de kunst om zoiets te maken met wat je níet in huis hebt!

M@rjan zei

Nou Timmetje... pas jij maar op!!
Ik vind je tag helemaal geweldig, met je eigen inbreng en creativiteit gemaakt!

Groetjes, Marjan

Jolanda zei

Hij is hardstikke gaaf!!Heeel mooi dat huisje enzo...super!!
Op naar de volgenda tag...hoop ik!!!

Wendy ten Hove zei

Wauw, Bianca, voor mij ben jij een ster in het improviseren!! Wat fantastisch, zeg! Erg mooi gemaakt en hoe je dat hekje hebt gemaakt, vind ik super!

Groetjes,
Wendy

Yvonne zei

SUUUUUPER zoals je dit hebt opgelost! En nog meer SUPER dat je het zo'n mooie tag mee hebt gemaakt, geweldig!!! Je kunt met jouw creatieve inslag en ideeën nog meer trots zijn op het eindresultaat.
Groetjes van Yvon

Petra Tillmann zei

Wat een werk! Maar het is prachtig geworden. Je hebt het gebrek aan bepaalde spulletjes goed opgelost.

Anneke zei

Een 'Tim' tag, helemaal naar je hand gezet, met een leuk resultaat!

Jolette zei

Ziet er prima uit Bianca!

DEKAKADO zei

Ge-wel-dig! Wat ontzettend veel handelingen. Super istie.