29 juni 2014

Creadate in Leusden

Gisteren weer een gezellige en inspirerende creadag gehad bij Marit in Leusden, samen met Petra, Gerdine, Judith, Dora en Wendy.

Marit had voor iedereen een leuk hamburgerdoosje gemaakt met een paar lekkere chocolaatjes er in. Zó leuk om aan een met creaspullen gevulde tafel aan te schuiven en ook nog eens een cadeautje op je snijmat te vinden :)
Nadat we allemaal een heerlijke Zeeuwse bolus hadden opgegeten die Gerdine uit het verre Zeeland had meegebracht gingen we aan de slag. Marit had een kaartje voorbereid met stempels en inktkleuren uit de nieuwe SU-collectie, wij mochten allemaal het kaartje maken en natuurlijk waren we vrij om onze eigen draai eraan te geven. Op de bovenste foto staat mijn creatie, maar als je het leuk vind om te kijken wat de anderen gemaakt hebben, hop dan even langs de blogs!

Daarna gingen we een grote bloemstempelafdruk inkleuren met drie kleuren SU-alcohol-blended-markers, lijkt op Copic-markers. Het was al weer een aardig tijdje geleden dat ik mijn Copicmarkers uit de kast had gehaald (ohoh) en daarom des te leuker om weer eens met deze manier van kleuren aan de slag te gaan. Achter de bloem zit een kleur-uitprobeer-strookje bestempeld met SU-stempels.

het kaartje staat een beetje scheef in mijn provisorische fotografeerlichtbak die eigenlijk een beetje te klein is ;) 
Na een heerlijke lunch met wat irritante wespen die het voorzien hadden op de fricandeau en heel vreemd het heerlijke abrikozenbrood dat Petra had meegenomen links lieten liggen, gingen we aan de slag met creaspullen die we hadden meegenomen en waarvan we eigenlijk niet echt wisten wat we ermee moesten ookal waren we toen we het kochten meteen verkocht en moesten we het persé hebben ... (herkenbaar??).
Marit had een leuke verenstempelset en daar heb ik onderstaand kaartje mee gemaakt:
Daarna "gewoon" lekker aan de slag gegaan met stempels en inkt. Omdat ik graag een paar inktkleuren wilde uitproberen heb ik onderstaand kaartje gemaakt met één van de kleurencombisets van SU en ook met een leuke stempelset om te kijken of ik de aankoop daarvan kon weerstaan of dat het toch echt een aanvulling op mijn stempelcollectie moest gaan worden ... tot nu toe heb ik de set weten te weerstaan ;)
de kleuren zijn in het echt zachter dan op de foto uitkomt
Van de kleur-uitprobeerstrookjes heb ik vanochtend onderstaande twee kaartjes gemaakt:
in het echt past de stempelkleur blauw beter bij het papier dan dat het nu lijkt...

de kleuren doen in het echt iets minder pijn aan je ogen ;)
Het was de afgelopen tijd een beetje stil op mijn blog, ohoh. Maar ik ben in de tussentijd heerlijk op vakantie geweest naar Frankrijk en na thuiskomst hebben we een jong valkparkietje gekregen die we de nodige aandacht willen (en moeten) geven. Mijn andere hobby's zorgen er ook voor dat ik niet meer zoveel aan de knutsel en aan het bloggen ben, maar na gisteren is er weer een grote lading inspiratie bijgekomen en als straks mijn mooie inktjes bezorgd worden die ik gisteren uitgekozen heb dan zal ik vast weer wat vaker aan de andere (=crea-)kant van mijn bureau gaan zitten :)

Heel fijne zondag allemaal!

8 opmerkingen:

Mariken zei

Wat heb je lekker veel gedaan...en allemaal zo leuk! Het zijn ook zo'n prachtige stempels...echt luilekkerland!
Fijne avond, groetjes, Mariken

Judith zei

Een super leuke dag hebben wij weer samen gehad. Al zat ik met mijn hoofd nog een beetje 'in de wolken' - ik heb genoten!
Jouw kaart met de veertjes is heel bijzonder, zo mooi om te zien hoe hij is ontstaan!

Op naar de volgende date in het najaar ((-:

Els zei

Wel een hele lange post Bianca maar wat een pracht creaties zijn er weer te bewonderen. Ook heel herkenbaar dat we perse iets moeten kopen en dan niet precies weten wat we er mee kunnen maken. (lol) Maar uiteindelijk maken we er toch iets leuks mee.
Geniet nog lekker na van je gezellig dagje en groetjes, Els

Marit zei

Wat een leuk verslag Bianca, met al die foto's van je mooie kaartjes! Ik heb genoten, superleuk om te zien dat je thuis ook gelijk aan de slag bent gegaan!

Groetjes,
Marit

Regina de Koning zei

Wat een leuk verslag en wat heb je veel gemaakt. Super mooi. Geniet nog lekker na. Tot blogs.

Marjan Küppers zei

Wat leuk en gezellig, ik wilde dat ik dat kon, samen knutselen, ik ben er slecht in. Moet alleen zijn wil er iets uit mijn handen komen. Jullie hebben een hoge productie gehad, zeg! Allemaal erg geslaagd, maar vooral je verenkaartje vind ik top! En dat past weer bij je valkparkietje :) Leuk!!

Willy zei

Wat weer een heerlijk en gezellig productief dagje, mooie kaarten heb je gemaakt!

Gerdine zei

Wat leuk, dit verslag!! Gaaf dat je die teststrpokjes ook gewoon gebruikt hebt! Ik kan bijna niet wachten totdat de bestelling binnen is. Zo'n zin om aan de slag te gaan!