31 december 2012

Top 2000 art journal "Viva la vida"

Dit is de vijfde art journal waarmee ik meedoe met de top2000-blogparty bij Marit's Paperworld.

top2000 liedje
"Viva la vida" van Coldplay
Hier kun je luisteren om welk liedje het gaat.

beschrijving art journal (24x24 cm)
Hier ben ik uren mee bezig geweest. Eerst wilde ik een heel fleurige vrolijke art journal maken met bloemen die uit de lucht dwarrelden. Dit is nog een beetje op de achtergrond te zien, iets wat ik ook juist leuk vind dat dat nog te zien is. De vele lagen die dáár weer onder zitten zijn een stuk moeilijker te zien ... ik was nog niet echt op dreef denk ik, dit was de eerste art journal die ik maakte van deze serie.

Toen ik op de basisschool zat, had ik om de één of andere reden interesse in het leven van Napoleon, ik zal er toen vast een keer iets over hebben gelezen. We hebben één van de hanen die we vroeger thuis hadden zelfs naar hem genoemd, Nappie, die zag er ook wel een beetje uit als Napoleon met z'n hoed op.
zo zag onze haan er ongeveer uit ;)
Het leuke is dan ook dat het gave liedje van Coldplay eigenlijk over Napoleon gaat en ik vond het leuk om dat te verwerken in de art journal. Natuurlijk met een lading violen omdat die de muziek zo mooi maken. De boom hoorde eigenlijk bij één van de vele lagen die ik overgeschilderd heb, maar ik vond de boom wel staan voor de kracht die het liedje heeft en ik vond 'm wel goed gelukt, dat ik die boom heb laten staan en het paste wel mooi in het plaatje met Napoleon op z'n paard :)

Ik vind dit de minst mooie art journal van de serie, het was ook de eerste die ik maakte en ik heb er echt uren over gedaan. Eerst wilde ik de art journal niet laten zien, maar het is wel een creatie met veel persoonlijke interpretaties en muziekgevoelens bij dit liedje. Vorig jaar lukte het me helemaal niet om een art journal met dit liedje te maken. Misschien ga ik volgend jaar een nieuwe poging wagen...

tips/technieken
Mijn tip is eigenlijk, gooi nooit iets weg, lukt het niet, smeer er gesso overheen en je kunt zo weer een achtergrondje maken. Echt niets weggooien, ookal denk je dit wordt nooit meer iets bruikbaars...

11 opmerkingen:

Mieke zei

Ik sta er elke keer opnieuw van te kijken...! Goeie tip, overal gesso over smeren :-D

Els zei

Dan zal het zijn dat ik geen verstand van art journals heb, want ik vind deze schitterend mooi Bianca. Meteen voor ik je tekst gelezen had heb ik hem bewonderd. En de handjes vind ik ook erg gaaf gedaan zo wijzend naar de teksten. Je uitleg is echt leuk om te lezen. Grappig dat je wat met Napoleon hebt en die kip is natuurlijk fantastisch.Hij lijkt ook op Napoleon.
Fijne jaarwisseling Bianca en een gelukkig en gezond nieuwjaar.
Groetjes, Els

Marit zei

Lieve Bianca...dankjewel voor het weer meespelen met de top 2000 party - deze pagina vind ik heel bijzonder (ook al ben jij er niet helemaal tevreden over) Het mooie van jou AJ-werk is, dat er altijd iets heel persoonlijks qua gevoel in zit. Ik vond het echt fijn dat je er weer bij was dit jaar! Ik wens je een prachtige jaarwisseling en een heel mooi en creatief 2013!

Carla zei

Ik vind deze leuk Bianca. IK heb uit mijn hele serie ook pagina's die ik mooier of minder mooi vind. Dat is nou eenmaal zo, maar gewoon laten zien. Zelfs de voor jezelf lelijkste pagina vind nog ergens een liefhebber. En later kan je er altijd weer lekker overheen kladden. Fijn spul die hè die gesso
Fijne jaarwisseling en op naar een gezond gezellig creatief 2013, groetjes Carla

Yvonne zei

Ik vind dit juist wel een heel mooie pagina Bianca!
Geweldig hoe je het hebt opgebouwd, misschien niet meer alles even goed te zien, maar de essentiële dingen dus wel. Geweldige boom, en zeker met de tekst erin, super!
Jouw persoonlijke gevoel erin is dus juist het mooie eraan, dat kan nooit verkeerd of fout zijn, kan nooit niet mooi zijn, dat is altijd goed!
Fijne jaarwisseling, lieve groetjes van Yvon

Willy zei

Nou...ik vind het een super gave journal. Ik je boom vind ik echt geweldig!! Ik wilde ook eerst iets met dit nummer doen omdat ik het zo'n mooi vind maar er schoot mij niets te binnen maar jij hebt het heel mooi weergegeven.

Jolette zei

Leuk....door jou ga ik heel anders naar de muziek luisteren die jij uitgekozen hebt om je journals te maken!
Deze vind ik erg gaaf hoor.....!!!
Meteen toen ik hem zag dacht WOW.
Toen las ik jou verhaal, haha.
Ben het dus niet met je eens!
Werd juist nieuwsgierig naar het nummer...

Goede jaarwisseling,

groetjes,

Jolette

Dymphie zei

Gaaf zoals jij de nummers weet om te zetten in heel eigen art journal pagina's. Heel mooi!
Goede jaarwisseling en de beste wensen voor een gezond en creatief 2013!

Inge zei

Wat heb ik genoten van je Top 2000 art journals Bianca! De man in the mirror vind ik echt zo mooi gedaan!
Is Art journallen misschien een ideetje voor onze date???!

Gerdine zei

Leuk!

Iezie zei

Nou Bianca, dit vind ik anders echt een prachtige pagina. Misschien kijk je er anders tegen aan omdat je er zo lang op geworsteld hebt. Maar ik vind hem heel goed weergegeven. Super.
Heel veel groetjes van
Ini