18 mei 2012

Kartonnage part 2 all by myself ...

Eind april heb ik me gewaagd aan een tweede doos, dit keer zonder hulp van Janine in de buurt, maar wel op afstand door haar geholpen met haar duidelijke tutorial. Ik had al lange tijd karton en lijm in huis en sinds mijn verjaardag ook prachtige stoffen en knop van Janine gekregen voor mijn verjaardag. Dus niets stond meer in de weg om het zelf een keer te doen!
Eerst alle onderdelen op maat snijden, een heel karwei. Na een tijdje kreeg ik het op maat snijden van het karton aardig onder de knie, al zal het vast nog netter en rechter kunnen...

Het plakken met lijm is een kunst op zich, om het niet te dik en niet te dun erop te doen en de juiste dikte van de lijm te hebben. Ik heb dan ook één van de leuke stofjes die ik had gekregen van Janine een beetje verknald, waarschijnlijk heb ik daar te dunne lijm voor gebruikt waardoor het niet meer plakte.
Ik moest mijn avontuur dan ook even staken en op pad gaan voor bijpassende stofjes.

Maar met een nieuwe donkerblauwe stof en een beetje gesjoemel met een restje stof is het resultaat toch aardig geworden.

Ik wist dat de binnenkant teveel uitstak, maar ik dacht dat dat geen kwaad kon, zolang het deksel er maar oppaste. Maar dat maakt dus wel uit voor hoe mooi de stof er dan uit komt te zien, dus weer wat geleerd en een volgende keer neem ik me wel de moeite om alles weer wat kleiner te snijden.

Het geheel was wat groter uitgevallen dus paste helaas een mooi koord dat ik had gekregen van Janine er niet omheen, dus heb ik een zigzag lintje uit mijn lintjes voorraad gehaald die er wel redelijk bij paste. Het mooie koord gebruik ik voor de toekomstige kleinere doosjes (jazeker er komen er meer :)...)
Ik ben redelijk tevreden met het resultaat. Maar het is dan natuurlijk ook vooral een kwestie van oefenen en doen. Het is wel heel ontspannend werk (even los van de momenten dat de stof niet wil plakken... ohoh).

De komende weken, ik verwacht tot juli, zal ik iets minder vaak bloggen. Ik zal nog wel regelmatig berichtjes op mijn blog zetten, maar ik zal niet meer meerdere keren per week alle blogs langs gaan. Ik hoop wel elke week een blogrondje te kunnen maken of een deel daarvan.

Ik ben namelijk begonnen met een studie boekhouden waar behoorlijk wat tijd in zal gaan zitten. In juli stoppen de lessen even en heb ik weer wat meer vrije tijd tot september. In de komende weken zal ik ook minderen met het pc-gebruik in het algemeen en hoop ik daar meteen een betere balans in te vinden samen met mijn andere bezigheden en andere hobby's.

Dus mocht ik iets minder vaak bij jullie blog langs hoppen, dan weten jullie waarom, dat er niets aan de hand is en dat het niets met jullie creaties te maken heeft ;) integendeel, het zal even flink wennen zijn voor mij zonder de dagelijkse blogtijd...

20 opmerkingen:

Gerdine zei

Ziet er echt heel mooi uit!! Prachtige, dat indigo blauw! Heel veel succes met je studie en groot gelijk dat je wat minder op bezoek komt.

M@rjan zei

MOOOOI!!! Meid, wat een werk! Die kleur blauw is inderdaad prachtig, ik ga de link zo eens bestuderen.
Heel veel succes met je studie, al zal ik je o zo leuke commentaar echt missen. Maar dat jij studeert en slaagt is veel belangrijker.

Groetjes en alvast fijn weekend, Marjan

Mariken zei

Wat een werk, maar het ziet er schitterend uit! En veel suc6 met je studie!
Gr x jes Mariken

Mariken zei

Wat een werk, maar het ziet er schitterend uit! En veel suc6 met je studie!
Gr x jes Mariken

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Geweldig mooie doos geworden Bianca...leuk werk is dat he!
Heb het ook een tijdje gedaan.
Veel succes met je boekhoudcursus!
(hopelijk blijf je wel nog wat tijd vinden om te freubelen!)

groetjes en goed weekend, Alie :-)

Marijke's stamping creations zei

In het verleden heb ik veel kartonnage gedaan en weet dus hoeveel werk het is, petje af, deze doos is schitterend geworden.
Ook petje af, heel diep, voor het feit dat je weer gaat studeren, heel veel succes en de tijd dit overblijft, moet je maar besteden aan hobbyen, dat bloghoppen komt daarna wel weer ;)

Yvonne zei

Hij ziet er geweldig uit, jouw eerste doos zonder directe hulp! Ik vind het een kunst hoor dat je het meteen nu al in elkaar weet te zetten. Prachtige stof!
En natuurlijk heel veel succes met je studie boekhouden! Oooh, die cijfertjes, ik moet er niet aan dénken! Ik ben altijd al blij dat mijn eigen boekhouding klopt, ha ha!
Lieve groetjes van Yvon

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Je doos is super super mooi geworden. Dat blauw is prachtig, knap gedaan hoor. En Bianca ik wens je veel studie sterkte en plezier. Logisch dat het reageren op de blogs plaats moet maken. je kunt niet alles tegelijk toch?
groetjes Marja

Els zei

Prachtige doos is dit geworden en wat een werk zeg.
Succes met je studie en groetjes ELs

Christine zei

Heel mooi gedaan Bianca en veel succes met je studie!
Liefs
Christine

Judith zei

Leuk dat je een opleiding volgt. Jammer dat je daardoor minder tijd hebt. Maar dat komt zeker goed tzt. Ik zal je missen...
Een top werk heb je hier in je eentje weten te verrichten. Tja, een goede leermeester, he?!!! Ik ga zeer zeker ook een keer bij Janine een workshop volgen (samen met jou en de meiden?)

Succes met je studie!
Groetjes, Judith

Anoniem zei

Prachtige doos geworden met evenzo prachtige stofjes.

froebelsternchen Susi zei

great box Bianca.. and I love your pastell and baby oil technique card!
Great inspiration..beautiful compostion!

Iezie zei

Hallo Bianca,
Wat is je doos mooi geworden. Super, en dat met alleen maar wat hulp op de achtergrond. Mooie kleur trouwens.
Ik wens je veel succes met je cursus boekhouden.
In ieder geval een heel fijn weekend gewenst.
Heel veel groetjes van
Ini

Wies zei

Wat een prachtige doos Bianca.
Erg mooie stof (doet wat oosters aan) en kleur.
Veel succes gewenst met je studie.

Janine zei

Hee Bianca, daar is ie san eindelijk, ik had hem al gezien en wist al dat hij prachtig was en dat de juf ( LOL) super trots op je is!! Erg goed gedaan meid en veel succes met je studie!! Lieve groet van Janine die lekker op de bank ligt aan de nieuwe thee 😉

ScrappyDoo zei

Succes met je studie! Mooie doos. Echt, kon zo bij de Xenos vandaan komen.

DEKAKADO zei

Ha, jij kunt het ook. Dank zij Janine. Wat een kanjer he?! Verstandig van je om alles op z'n tijd te doen. Geniet er maar van. Groetjes, Marleen.

Gery zei

Je hebt echt een geweldige doos gemaakt hoor! En wat een mooie stof!!!Ik weet, dat het geen peulenschil is om zo'n doos te maken, want ik heb in het verleden ook vele dozen gemaakt.
Ik wacht gewoon vol spanning op de volgende, wanneer die dan ook mag komen.
Ik wens je heel veel succes met zo'n zware studie, knap dat je zoiets gaat doen.
Lieve groeten van Gery

CreativBär zei

Wau, Bianca,
wat is het doosje prachtig geworden... Goed dat we juf Janine hebben, van haar kunnen zo veel leren :-) Heb je super gedaan, meid.
Lieve groetjes
Bianca