22 maart 2012

Creatieve dag met Marleen

Gisteren alweer de derde creatieve dag gehad met Marleen, wat een feestje was dit weer! We hadden natuurlijk ook héérlijk zonnig weer dat we buiten konden zitten in de heerlijke tuin van Marleen.

Van Marleen heb ik een heel mooi pakje ontvangen met een mooie vlinder erop en wat er in zat? Een heel leuk doosje met mooie papiertjes gemaakt met daarin 3 lekker zoet ruikende waxinelichtjes en een mooi mapje waar een schrijfblokje inzat, die krijgt natuurlijk een plaats naast mn computer, altijd handig en door het mooie papier ook nog lekker fleurig! Wat een fijne verwennerij :)

Wat hebben we gedaan? Na een heerlijk stuk gebak en een mok koffie/thee hebben we eerst met gesso, gel medium en witte acrylverf een paar afbeeldingen uit tijdschriften geplakt op papier en dat laten drogen. In de tussentijd een super leuk hartje ook in de witte acrylverf gezet.

Na de droogtijd hebben we het nat gemaakt en hebben we de laag papier er af gerold met onze vingers:
De volgende keer kan ik beter mn vingers afwisselen ipv telkens dezelfde vinger te gebruiken want ik heb nu best een grote blaar op mijn rechter wijsvinger zitten, al moet ik zeggen dat ik vandaag al weer wat sneller kan typen dan gisteren gelukkig...
Het hartje hebben we beplakt met bladmuziek:
Bij het bovenste hartje is het laagje papier er al helemaal afgerold, bij het onderste kun je goed zien hoe het ervoor en erna uitziet
's Middags heb ik Marleen laten kennismaken met de resisttechniek met perfect resist en met crackle paint. Marleen heeft mij weer wat handige tips gegeven voor aquarel en af en toe heel streng toegesproken dat ik óók de knopjes en óók de steeltjes moest oefenen en niet alleen die leuke felle bloemen ;) ook werd me vaak een halt toegeroepen omdat ik weer dreigde te ver door te gaan, ik moet eerder stoppen en niet nog even 'dat kloddertje hier en dat kloddertje daar' doen :)
Toen ik Marleen vroeg om wat zonnebrandspul, kreeg ik een spuitflesje met zonnebrandolie. Marleen ziet overal iets creatiefs in en spoot meteen ook wat op een vel papier :) En dat gaf een super effect! Na heel lang drogen in de zon leek het wel vellumpapier geworden. Daar hebben we ook op gestempeld, echt een leuk effect! Maar dat laat ik een andere keer zien als ik alles tot een kaart ga verwerken.

Oja dat hebben we ook nog gedaan, de resisttechniek met plakband en afbeeldingen en met plakband letters/muzieknoten van het papier afhalen, een techniek die ik bij de eerste Art Speciallybeurs jaren geleden heb geleerd. Beide technieken zijn heel erg leuk om te doen. We hebben echt heel veel gedaan, maar ook regelmatig gewoon even zitten kletsen in de zon. Het was een heerlijke dag met een boel leuke dingen als resultaat waar ik snel wat kaartjes mee hoop te maken :) Wat ook heel leuk was dat een vriendin van Marleen langskwam met Marleens dochter Amke. Haar had ik gezien op tv bij het programma Sterren op het doek, zo leuk om haar nu in het echt te ontmoeten! Ik raak er niet over uitverteld, maar het was een heerlijke dag!

En wat is het vandaag ook weer heerlijk weer! Nu zo eerst verder met wat huishoudelijke klusjes en daarna met een stapel leesvoer buiten zitten. Oh en mijn huiswerk voor de aquarelles van vanavond bij de volksuniversiteit maken, daarover volgt aan het eind van mijn cursus nog een blogbericht.

Wordt vervolgd! Iedereen een heerlijke dag toegewenst!

13 opmerkingen:

M@rjan zei

Wat leuk om elkaar diverse dingen te leren, daar heb je wel een blaar voor over ;) het ziet er allemaal erg gaaf uit en zo te lezen heb je volop genoten. Jij ook een fijne dag!

Groetjes, Marjan

Janine zei

Je spontaniteit is zo aanstekelijk, ik geniet met jullie mee en wat heerlijk, lekker buiten zitten en freubelen, samen leuteren, heerlijk. Dat zijn echte goudrandjes dagen!!!!!!! En je bloem ziet er al prachtig uit!!! Kan niet wachten op de rest. Lieve groeten van mie.

Cornelie zei

Ha, wat een heerlijk vrolijk verhaal! krijg helemaal zin om bij jullie aan te schuiven! Helemaal omdat jullie weer met andere spulletjes en materialen werken, waar ik geen weet van heb, ja wel dat ze bestaan, maar niet hoe ze werken, héél nieuwsgierig dus, errûg leuk!
Bedankt voor het meegenieten!
Groetjes Cornelie

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Wat een heerlijk verslag om te lezen Bianca. En wat een nuttige, gezellige en creatieve dag met Marleen. Wat is het fantastisch zo je cretiviteiten te kunnen delen en uitproberen. En inderdaad krijg je direkt zin om aan te schuiven. Ben benieuwd naar het vervolg.
groetjes Marja

Jolette zei

Nou dat is een gezellig dagje geweest Bianca!!!
Leuk hoor, dat wij ook een beetje mee mogen genieten!

Regina zei

Wat zijn jullie goed en gezellig bezig geweest. Super hoor!! Het ziet er allemaal prachtig uit en wat een heerlijk verhaal. Met zulk geweldig weer is dit natuurlijk heerlijk om te doen. Ben benieuwd naar jullie eind resultaten.
Groetjes, Regina

Christine zei

Gezellige dag hadden jullie en lekker dingen kunnen uittesten! Jammer van je vingertje! :-)
Liefs
Christine

Ellie zei

Leuk dit te lezen, wat een leuke dag hebben jullie gehad. Maar ik vindt dat je niet mag klagen over je vinger, LOL ik was vandaag met het snoeien zo handig dat ik van mijn linkerwijsvinger het topje eraf heb gesnoeid, ja lach niet , er is zelfs een gedeelte van de nagel weg, als ik het nu zo typ, wordt ik er weer helemaal misselijk van... gelukkig het bot net niet geraakt..... Niet verder vertellen hoor, ik voel me echt blond!

Els zei

Zo te lezen heb je een super leuke en leerzame dag gehad en hard gewerkt ook nog. Oeps een flinke blaar dus. Groetjes Els

Judith zei

GEZELLIG!!!
Fijn dat je zo veel mooie uitstapjes hebt mogen maken in de afgelopen periode. Ik zie al uit naar onze creatieve date!

Petra Tillmann zei

Zo te zien was het weer gezellig! Leuk!

CreativBär zei

Bianca,
wat hebben jullie een fijne dag gehad en mooie dinge gedaan, leuk om samen te knutselen en erbij nog zo veel te leren.
Wens je een fijn weekend.
Groetjes
Bianca

Yvonne zei

Wat een waanzinnig leuke, en creatieve, en gezellige, maar zeker ook inspiratievolle dag hebben jullie gehad! Erg leuk, met leuk resultaat!
Nu lekker nagenieten.
Groetjes van Yvon