25 maart 2012

Celebrate Art together

Celebrate Art (together), een stempel die ik bij één van de eerste Art Specially beurs kreeg. Lang niet gebruikt tot ik dit kaartje wilde maken voor het groepje waarmee ik samen de Art Journey-dag heb doorgebracht.

Ik heb in totaal 7 kaartjes gemaakt (ook eentje voor mezelf), allemaal dezelfde. Ik wilde in ieder geval één van de nieuwe templates gebruiken, ohoh het is écht super om die te gebruiken. De komende tijd zal er regelmatig in mijn kaartjes/art journals te zien zijn wat je hiermee kunt doen.

Ik heb eerst het hele vel bestreken met acrylverf en daarna met een andere kleur acrylverf (met een sponsje) de afdruk van de template op papier aangebracht:
Daarna heb ik met acrylverf en een stukje sequin waste met héél grote gaten rondjes aangebracht:
Daarna een achtergrondtekststempel 'slordig beïnkt' en die gestempeld:
Vervolgens de stempel 'art celebrate' met zwarte inkt gestempeld en de r kleur gegeven met Derwent coloursoftpotlood.

Met witte Signo-pen het woord 'together' eronder geschreven en een slordig randje eromheen getrokken.
Over celebraten van art gesproken: over een paar weken is de Art Specially beurs er weer! Ik kijk er al echt naar uit. Ik ga dit jaar weer twee dagen samen met Petra, aan één dag hebben we echt niet genoeg. Zéker niet omdat er heel veel bekende namen/gezichten rondlopen :) én omdat ik net als vorig jaar weer een flink aantal workshops wil gaan volgen en daar moet je echt de tijd voor nemen ook voor het wachten op een plaatsje. Mocht je niet weten wat de Art Specially beurs is, wat ik me niet kan voorstellen, klik dan op onderstaand plaatje en je kunt lezen wat voor geweldig festijn dit is:


en ik celebrate nog even verder, want ik heb me aangemeld voor "a creative art journey" bij Marit's Paperworld:

De workshop wordt als volgt omschreven:
"Als je van art journaling en scrappen houdt en je zou eigenlijk ook best wel wat meer van kunstgeschiedenis willen weten, dan is dit de workshop voor jou! In 12 lessen maak je kennis met 12 verschillende kunstperiodes. Iedere les behandelt een specifieke tijdperiode met de bijbehorende kunststijl, hoogtepunten en kunstenaars. Iedere les bevat diverse opdrachten - allen geïnspireerd op de betreffende kunstperiode - waaruit je kunt kiezen om mee aan de slag te gaan."

Ik herinner mij van de middelbare school nog dat we een keer de stijl "pointillisme" behandelden, dat is allemaal kleine stipjes zetten en dan een schilderij/afbeelding daarmee maken. Dat vond ik zo'n verrassend leuk effect geven (Vincent van Gogh heeft deze stijl o.a. gebruikt) dat ik het me nog steeds kan herinneren. 
voorbeeld van pointillisme met streepjes/stipjes
De combinatie van kennis krijgen van de verschillende kunstperiodes én technieken en ideetjes opdoen én art journals maken (wat zó relaxed is om te doen, nóg relaxter dan kaarten maken omdat je het voor jezelf maakt en het niet mooi en goed en perfect hoeft te zijn omdat je het aan iemand gaat sturen) sprak me zo aan dat ik ondanks de twijfel van ohoh straks heb ik er geen tijd voor, me toch heb aangemeld. Bij 7 aanmeldingen gaat de cursus door, dus ik hoop dat er voldoende aanmeldingen zullen zijn. En wie weet wat voor bijzondere kunstwerken dan straks op mijn blog te zien zijn :)

Ik heb nog zóveel om te laten zien! Maar ik laat het nu eerst bij dit Celebrate Art kaartje en wens jullie een heel fijne zondag toe, helaas een uur minder voor de knutsel ... ;)

15 opmerkingen:

Els zei

dit ziet er weer prachtig uit Bianca en kom vanavond nog terug om beter te lezen. Super leuk!
Groetjes Els

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Bianca wat een heerlijk en prachtig verhaal van je. Je kaart is super mooi en heel stijlvol. ik wens je heel veel succes met je nieuwe workshop en ben uiteraard zeer benieuwd naar al je mooie nieuwe creaties naar aanleiding hiervan.
Fijne zondag en groetjes
Marja

Jolette zei

Leuke kaart Bianca...heb dezelfde template gekocht op de AJ dag...
Goed idee dat je die cursus gaat volgen, we zullen er vast veel van gaan zien op je blog!
Fijne zondag , groetjes,

Jolette

Mieke zei

Wat een mooi resultaat weeral!

Femmy zei

prachtig Bianca!

M@rjan zei

Wat een mooie kaart met de prachtige achtergrond. Veel plezier alvast bij de Art Specially, is ook echt helemaal iets voor jou!

Groetjes, Marjan

Willy zei

Wat een mooie kaart en een leuk initiatief....goed uitgelegd ook!! Werkt aanstekelijk je enthousiasme.....

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Een heerlijke creatie Bianca!! Leuk om te lezen hoe je de kaart hebt opgebouwd.

groetjes en een fijne zondag, Alie :-)

Bea zei

Leuke kaart Bianca!
Ik ga ook neer de AS en ook 2 dagen met overnachting, en misschien komen we elkaar wel tegen!
Zou leuk zijn!
groetjes Bea.

Janine zei

Nou... Dan mag ik nu de mijne ook laten zien haha, mooi zijn ze, en een ervan us van min!!! Super mooi en lief!! En veel plezier tijdens de cursus, ik sla over deze keer ;)

DEKAKADO zei

Leuk dat jij je ook hebt opgegeven voor de cursus van Marit.
Je kaarten zijn prachtig. Mooie met de templates en de Derwent potloden. Dat werkt goed. Groetjes, Marleen.

Marit zei

Ha Bianca,

Wat een heerlijk verhaal weer op je blog! Je kaartjes zijn mooi geworden, en leuk dat je wat uitlegt over het ontstaan! Die art journal cursus klinkt super, dat wordt genieten op jouw blog...ik kijk er naar uit! En ook naar de AS beurs uiteraard, nog 3 weekjes...

Groetjes,
Marit

Gery zei

Hoi Bianca,
Ik heb even de tijd genomen om over je blog te wandelen.
Veel mooie, leuke en ontzettend creatieve dingen gezien.
Wat me ook opviel, dat je er zo'n heerlijk verhaal iedere keer bijhebt.
Heerlijk om te lezen en te kijken.
Groetjes Gery

Regina zei

Wauw, Bianca ziet er goed uit!! Wat een heerlijk verhaal heb je weer geschreven zo leuk om te lezen dat je van dit soort dingen kan genieten. Leuke template. Ben benieuwd wat er nog gaat komen. Ik ga mij nog storten op een ATC. Fijne week en succes met het maken van creaties.
Groetjes, Regina

Anneke zei

Krijg je daar een gratis zakje tijd bij, bij die cursus? Anders doe ik mee :)
Veel leuke vooruitzichten en plannen Bianca, leuk!
Mooie kaartjes ook, je verwent ze maar, je stempelmaatjes van de AJ dag. Eerst al dat mooie boekje voor het AJ team en nu dit, wow!