5 januari 2012

Art journal en kaartje top 2000 deel 1


Dit is een lang blogbericht. Dit blogbericht is als volgt opgedeeld:
- beschrijving art journal en gebruikte materialen
- beschrijving kaartje en gebruikte materialen
- tips/ideetjes
- you tube-link
Je kunt het hele bericht lezen, maar ook meteen naar het onderdeel van jouw interesse gaan.

Afmeting 24 x 24 cm

art journal
Deze art journal is geïnspireerd op het liedje "something's gotten hold of my heart" van Gene Pitney.
Ik heb oud roze gebruikt als kleur aangevuld met oud bruin, zo heb ik een ouderwetse look willen creëren, samen met de kanten afdruk. Natuurlijk het hart, de muzieknoten, bloemetjes en stukjes tekst.

Ik heb een stukje kant gebruikt als mal (idee opgedaan bij deze inzending van een ECU-challenge): ik heb dit stukje beïnkt met distress stain en het vervolgens op het papier gelegd, met een ander stukje papier daar op gedrukt en zo een afdruk gemaakt, óp het art journal-papier én op het "aandrukpapier".

Het hart heb ik besmeerd met gesso en vervolgens bestempeld met distress inkt. Toen ik de randen van het hart ging sponsen veegde ik een deel van de gestempelde tekst uit. Dit heb ik vervolgens "expres" ook in de rest van het hart gedaan.

De bloemetjes (en het hart) heb ik getekend en uitgeknipt. Eerst ging ik uit van bloemetjes op een stukje papier uit een bloeminformatieboekje. Maar ik vond het te druk worden en heb uiteindelijk blanco bloemetjes gemaakt, alleen kleur gegeven met distress inkt.

gebruikte materialen art journal
- papier Multiblok 250 gr van Peter van Ginkel
- distress inkt spun sugar en brushed corduroy
- distress stain vintage photo 
- gesso
- stempel met muzieknoten en tekststempel
- fine-liner
- stukje kant (als mal) en als decoratie op het hart
- stukje karton

kaartje
Omdat ik bij de art journal andere bloemetjes heb gebruikt en ik het zonde vond dat ik niets met de bedrukte bloemetjes zou doen, heb ik deze op een kaartje verwerkt. Als achtergrond heb ik het "aandrukpapier" gebruikt, hier was duidelijk een kantenstructuur op te zien.

De bloemetjes heb ik kleur gegeven met distress inkt en wat vager gemaakt met gesso.
gebruikte materialen kaartje
- bloemetjes gemaakt van papier uit een boekje
- distress inkt tea dye en brushed corduroy
- gesso
- "aandrukpapier" ontstaan met kant en distress stain
- knoopjes en garen
- labeltjespons

tips/ideetjes
Met stukjes stof kun je een mooie achtergrond maken door het stukje stof te beïnkten en op het papier te drukken. Ik heb het eerst geprobeerd om het te sponsen, maar dan raak je niet alle open gedeelten, vandaar dat ik het stukje helemaal heb beïnkt en toen op het papier heb gelegd, er een ander papier opgelegd en toen aangedrukt.

Als je een gesso-achtergrond bestempeld en het niet goed droogt kun je het met een sponsje uitvegen waardoor je een wazig effect krijgt. Handig als je de tekst niet zo nadrukkelijk aanwezig wilt laten zijn.

you tube link
Wil je weten om welk liedje het gaat, klik dan hier

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en of jullie ideetjes op doen. Veel plezier met het lezen en bekijken van dit blogbericht. Over enkele dagen volgt het tweede uitgebreide blogbericht. 

11 opmerkingen:

Regina zei

Wat een tof idee. Ik had geen idee dat je met de top2000 nog zoveel kan doen. Heel erg leuk. Krijgt het een mooi plekje in je huis, want het ziet er geweldig uit.
Groetjes, Regina

Janine zei

het liedje kan ik niet horen, hij zegt nl eror, dus kijk nog eens of het wel goed gelinkt is? Ik vind het prachtig wat je maakte, ik ken het liedje zo niet, dus ben er erg benieuwd naar, dan kan ik nog beter kijken haha, net zoals bij ben, die vond ik te gek passen. maar meid wat een werk en wat mooi!! daar maak je toch vast een boek van of niet?? ☺

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Het liedje ken ik niet, maar als ik je kaart zie kan ik het er wel bijdenken. Wat een leuk en gaaf idee en prachtig uitgevoerd.
groetjes Marja

Bianca Kalksma zei

Bedankt voor jullie reacties! Ik wilde ze eerst gaan inlijsten, maar ik ga er nu een mooi boek van maken samen met art journals die ik nog ga maken.

de link heb ik inmiddels aangepast en moet het als het goed is nu doen, tis wel een softie liedje hoor ;)

Janine zei

yep, ik hoor em en herken het gelijk. meid, ik ben net buiten geweest, met sjuul windkracht veel, hoedje op, maad die gaat nu af voor jou!! eweldig!!

Jolette zei

Mooi Bianca!
Erg leuk dat je meegedaan hebt zodat wij weer van alles te zien krijgen...

Gerdine zei

Ik heb zelf erg weinig met top 2000 liedjes, maar des te meer met je kaartje/ journal! Mooi hoor!
En ik zie de term 'gesso' voorbij komen? Wat is dat? Benieuwd! En natuurlijk benieuwd naar de volgende art journals!

Wies zei

Een liedje als inspiratiebron, leuk idee. Ook om met een stukje stof te "stempelen" Je kaarten zijn ook mooi. Heel verschillend van stijl.

Groetjes, Wies

Wendy ten Hove zei

Oh, wat leuk, Bianca! Ik ben heel benieuwd waar je allemaal mee gaat komen, met de top 2000 als inspiratie! Deze is in elk geval heel leuk!!! Mooi groot hart en ook het kaartje met de bloemetjes vind ik super!! De teller bij jouw posts stond zowaar op 5! Wauw! Je bent er weer, hi hi! Wat ben je heerlijk verwend met kerstkaarten, leuk om te zien!!!
Groetjes, Wendy

Christine zei

Uitgebreid maar wel leerrijk! Ik las dit met veel interesse, dus van mij mogen er nog zo komen!
Liefs
Christine

CreativBär zei

Wau, wat ben je kreatief geweest :-)
De kaartjes zijn heel prachtig geworden.
Bedankt voor de handleiding.
Groetjes
Bianca