18 januari 2012

Art journal en filmpje top 2000 laatste deel

24 x 24 cm

Dit is het laatste blogbericht van de serie "art journal en kaartje top 2000".
Met in plaats van een kaartje een filmpje. Maar dat later, eerst een toelichting op de art journal.

art journal
Deze art journal is geïnspireerd op het liedje "Ben" van Michael Jackson.
Het idee voor deze art journal is tijdens één van de kerstdiners ontstaan toen we het er over hadden dat ik eigenlijk geen inspiratie meer had voor de resterende liedjes. Wel had ik een idee om een heel klein poppetje te maken op de art journal en verder blanco te laten omdat het een heel "klein liedje" is van een natuurlijk nog kleine, jonge Michael Jackson. Mijn vriend had toen het geniale idee van een mega afrokapsel te maken...

Ik heb de veegtechniek gebruikt die ik ontdekte bij het maken van de eerste art journal, namelijk als je met distressinkt over gesso gaat en je laat het niet goed drogen, dat je het dan uitveegt. Zo heb ik het pluizige effect gecreëerd van het afrokapsel, er zitten ongeveer 5 a 6 lagen inkt op. De witte rand er omheen ontstond vanzelf en geeft wel een gaaf effect.

De kleuren heb ik aangehouden van het singletje en ik heb er nog wat tekst omheen geschreven. De foto van Michael Jackson heb ik van internet gehaald.

 gebruikte materialen art journal
- papier Multiblok 250 gr van Peter van Ginkel
- distressinkt: diverse kleuren bruin en tea-dye
- fine-liner
- gesso
- afbeelding internet

tips/ideetjes
Door met distressinkt over de gesso te gaan en het niet goed te drogen, kun je het uitvegen. Dat is vaak niet de bedoeling, maar je kunt het ook juist gebruiken als je een vaag effect wilt creëren.

you tube link
Wil je weten om welk liedje het gaat, klik dan hier

OP TV GEWEEST!!
Tijdens de top 2000-week werd er de hele dag ook op tv uitgezonden vanaf het top 2000-café. De zender cultura 24 stond hier dan ook standaard aan. Elke dag zagen we al een paar mooie art journals voorbij komen die ze van Marit's Paperworld lieten zien. In het eerste blogbericht van deze serie kun je het interview met Marit zien als je de link aanklikt.

Op vrijdag, toen ik werken was en mijn vriend de woonkamer binnenliep zag hij opeens "onze" art journal!! En de reporter mijn naam uitspreken. Natuurlijk niet zo snel op kunnen nemen, maar gelukkig heb ik van Marit het filmpje kunnen ontvangen. Als je het leuk vindt kun je het filmpje hieronder bekijken:

Dit was het laatste blogbericht van deze serie. Dit krijgt zeker een vervolg met de top 2000 dit jaar, maar ik denk dat er al eerder een paar art journals door mij weer gemaakt zullen worden, want het is super leuk om te doen!

Bedankt voor jullie enthousiaste en positieve reacties op deze blogberichten, daar heb ik echt van genoten!

15 opmerkingen:

Anoniem zei

zoooooooo, je wordt beroemd Bianca. Leuk dat je werk op tv is geweest he?

groeten Anja forum

Janine zei

Top dat je op teve bent geweest, maar eerlijk is eerlijk, dat verdiende deze dan ook dik!! Prachtig Bianca, en ik kan alleen maar zeggen, ik zou niet weten waar tembeginnen, ik vond ze allemaal geweldig! Dus diepe buiging voor jou. Lieve groeten van mie
janine

Jolette zei

Dit vind ik wel de allerleukste pagina Bianca!
Echt helemaal geweldig.
Gaaf hoe je dat haar hebt gemaakt!
En wat grappig dat ze je eruit hebben gekozen om op tv te laten zien...

M@rjan zei

Natuurlijk heb ik even naar het filmpje gekeken, wat superleuk om dit te zien! Je afrokapsel(nou ja, van Michael dan) is een geweldige vondst en dan die teksten erin. Heel erg gaaf!!

Groetjes, Marjan

Anita zei

Schitterend Bianca!!! En wat leuk dat je werk te zien was op tv.
Zo zie je maar waar het stempelen allemaal toe kan leiden hè.

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

hi Bianca, Je kaart is super gaaf. Erg knap en mooi gemaakt en je filmpje net bekeken en beluistert SUPER!!!! Wat leuk joh. Dat geeft toch wel een kick nietwaar?
Maar volledig verdiend hoor.
groetjes Marja

Marit zei

Dat haar, wat gaaf! En ik heb het filmpje gekeken, superleuk dat je daarin genoemd wordt! Ik hoop inderdaad dat je lekker doorgaat met de art journals, dan kunnen wij ervan blijven genieten!

Liefs,
Marit

froebelsternchen Susi zei

congrats for this!
it´s a wonderful page!
and now ist a "VIP" ( very important page) LOL!

xxx Susi

(die andere) Marit zei

Ik keek even verbaasd naar bovenstaande commentaartjes... ik was hier toch nog niet langsgeweest? AHAAA... er is nóg een Marit actief hier - hihi - dat zie ik niet zo vaak. Ik sluit me volledig bij haar commentaar aan hoor! Deze pagina is wel zoooo super! Het top 2000 feestje staat natuurlijk weer in de planning voor December...Ik hoop dat je er dan ook weer bij zult zijn - ga maar vast nadenken over de lijst!!!

Inge zei

COOL!!!! TOP pagina, het afro kapsel is inderdaad geniaal :-)Blijven doen hoor, art journals maken!!!!!!!!!!!!

Wies zei

Wow, leuk Bianca om je eigen creatie voorbij te zien komen op tv.
Origineel idee om de tekst van "Ben" in het afrokapsel te verwerken.

Groetjes, Wies

Maddy zei

Ik had hem al eerder gezien, maar blijf deze art-journal zo gaaf vinden! Prachtig en vindingrijk! Helemaal terecht dat je daarmee op tv bent geweest!
Het liedje Ben heb ik vroeger grijs gedraaid en net nog even heerlijk zitten zwijmelen, dus ook nog bedankt voor de link!
Maar wist je ook dat M.J. zingt over zijn vriendschap met de rat Ben??

Groetjes Maddy

Bianca Kalksma zei

Ja, Maddy, dat wist ik, maar ook pas sinds dit jaar want het leuke van de top 2000 is dat er ook achtergrondinfo op de site bij staat. Ik heb dan ook nog getwijfeld om dat er in te verwerken (ik heb een klein stempeltje van een muisje);)

Wendy ten Hove zei

Hi Bianca,

Ha ha, toen deze foto naar voren kwam in m'n reader moest ik gelijk lachen, wat een geweldig kunstwerkje heb je hier van gemaakt! Super met dat haar!!! Echt leuk bedacht!!! En ook super dat je opgevallen bent! volgend jaar live in de uitzending?!

Groetjes en fijne dag,
Wendy

Judith zei

Van mij mag je beroemd worden, Bianca! Dit is wel heel bijzonder. Je Michael Art is het ook waard om genoemd te worden. Heel leuk bedacht!

Groetjes, Judith