19 januari 2012

Aquarel versus Stempel ronde 2


Gisteren heb ik voor de tweede keer een confrontatie gehad met Marleen. Aquarel versus Stempel :) Helemaal geen confrontatie hoor, maar een heel gezellige dag waar Marleen mij weer wat aquareltips heeft gegeven en waar ik Marleen wat toepassingen met de alcoholinkt heb uitgelegd.

Het was een veelzijdige dag. Eerst kreeg ik een super vrolijk theebakje voor op mijn craftroom, met een bijpassend kaartje en mooi roosje erbij:
Waarna ik aan Marleen mijn presentje aan haar heb gegeven.
Dat was een zelf gemaakt bestempeld papieren doosje waarin ik 12 kaartjes had gedaan, voor elke maand één, met aan de achterkant een kalendertje. De kaartjes heb ik gemaakt met ecoline waarop ik bloemen- en tekststempels hebgestempeld. Dit doosje heb ik vorige week zowel voor Janine als voor Marleen gemaakt.


Na een mok thee en wat lekkers zijn we aan de slag gegaan. Ik mocht van Marleen eerst oefenen met het effect van het water bij de verf met de kwast en daarna landschapjes maken. Ik heb getwijfeld of ik die twee Mondriaans wel zou laten zien op mijn blog, maar goed, ik doe het toch, dan hebben jullie een compleet beeld ;)
Daarna hebben we heerlijk geluncht en zijn we naar De Stempelwinkel in Eefde gegaan. Die zat bijna om de hoek dus we zouden wel gek zijn als we daar niet heen zouden gaan. Tsja, ik werd toch al niet meer serieus genomen als ik zei dat ik voorlopig even geen stempels of materialen koop. Het is niet geloofwaardig want ik hou dat voornemen nooit langer vol dan een paar weken. Dus. Maar. Ik heb me echt ingehouden. Ik heb een paar stempels uit de kortingbak gekocht en een mooie tekststempel en een paar alcoholinktjes:


Vervolgens zijn we via de Blokker, de Hema en de Albert Heijn weer naar huis gegaan (ik zei het al, het was een veelzijdige dag) en zijn we verder gegaan. Ik mocht van Marleen nu echt een bloemlandschap gaan maken maar dan natuurlijk niet met de bedoeling meteen bloemen te maken. Ik heb een poging gedaan. Ook heb ik een poging gedaan om het resultaat zo mooi mogelijk op de foto te zetten, dat het resultaat zeg maar nog wat mooier werd ;)
Van veraf ziet het er ... vlekkerig uit. Dus dat helpt niet. Dan maar eerlijk van dichtbij laten zien.
Het linkergedeelte boven de helft is wel mooi. De rest is mooi blauw :)

Maar ik heb inspiratie van Marleen meegekregen voor bij het oefenen:
Volgende week begin ik met de aquarelcursus bij de Volksuniversiteit. Dus helaas, jullie zullen waarschijnlijk nog meer vlekken langs zien komen :) maar van die vlekken ga ik mooie kaartjes maken. Daar heb ik al een boel ideetjes voor. Wordt vervolgd.

Tsja en wat heeft Marleen de hele dag gedaan? Ik heb haar de alcoholinkt-techniek uitgelegd en geef Marleen inkt, verf en papier en er komt iets creatiefs uit. Ik had een kaartje voorbereid, maar aan het hele kaartje is Marleen niet toegekomen. Ik had nog 2 kaartjes meegenomen om te laten maken, mocht er tijd over zijn. Maar dat was ook niet nodig. De tijd ging weer veel te snel. Wie gewonnen heeft? Het is weer gelijke stand dus het staat nog steeds 0-0. Over twee maanden vindt de derde confrontatie Aquarel versus Stempel plaats. Ik ga maar eens goed trainen ...

Tot slot nog de uitleg over dit kaartje
Op wit papier heb ik Medium Gel gesmeerd en daar heb ik een stukje kant in gelegd en dat ook weer besmeerd met Medium Gel. Een nacht laten drogen en vervolgens kleur gegeven met alcoholinkt. Op maat gesneden en uit het restje 3 vlindertjes geponst (uit verschillende delen van het papier, met en zonder Medium Gel-laag). Het bloemetje was wit en heb ik kleur gegeven met alcoholinkt. Het vlindertje was zilverkleurig en heb ik kleur gegeven door het in een plastic zakje te doen met een paar druppeltjes alcoholinkt. Het labeltje heb ik gekleurde randjes gegeven door met de alcoholinkt-applicator langs de randjes te gaan. Ik heb als kleuren lettuce gebruikt en óf eggplant óf stream, dat weet ik niet meer precies.

Vanaf nu zullen het weer kortere berichten zijn en er ligt ook weer een 'gewoon' scrap/leuk papier-kaartje klaar om te laten zien. Maar ik zit vol met ideeën dus wie weet wat er binnenkort allemaal te zien is op mijn blog...

11 opmerkingen:

Regina de Koning zei

Wauw, dat ziet er gezellig uit allemaal. Fijn als je zo met elkaar creatief bezig kan en mag zijn. Ben benieuwd naar je cursus op de volksuniversiteit. Succes en zet'm op.
Groetjes, Regina

Jeany zei

Nou meid. Zal ik het dan maarweer zeggen??? Je hebt talent. Je bloemen pracht us geweldig mooi, ik zie ze zi staan. Wat zwarte accenten erbij. Beetje wit en je hebt een pracht kastt, schilderij. Geweldig Bianca. Natuurlijk is je inspiratiebron een kanjer, de bloemenkasrt die zij maakte een topper!!! En je kadootjes,mik geniet er elke dag van. Het staat in mijn mooi opgeruimde kamer ( hoelang?) ik geniet van jullie battle. Kom masr op, smaakt naar meer!!

Jeany zei

Oeie wat een taalfouten. Moet toch of een nieuwe bril gaan kopen of mijn vingers wat afslanken 😃

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Bianca wat heb ik genoten van je volledige verslag. En heimelijk een beetje jaloers en zou ik me zo bij jullie beiden willen voegen. Ik waardeer Marleen haar werk ook enorm.
Maar ik vind wat jullie gemaakt en gedan hebben schitterend. Leuk om zo te stoeien met allerlei materiaal. Je kaart met kant is ook prachtig geworden. Super kijk uit naar je volgende verslag. En wat leuk je cursus bij de Volksuniversiteit. heb ik ook eens gedaan en best veel geleerd.
lieve groetjes Marja

Cornelie zei

Hihi, borrelde borrel!!! jij loopt echt over zeg!! Wat leuk allemaal! jij vind volgens mij ook veel te veel dingen leuk!! Je talent vordert gestaag zie ik wel met aquareleren!! Erg leuk om dit allemaal samen te doen, en dan weer met ons te delen!
groetjes Cornelie

Christine zei

Zo'n dag zou ik ook wel eens willen! Wat jullie allemaal deden, ongelooflijk maar oh zo gezellig! Mooie kaart hoor Bianca!
Liefs
Christine

Judith zei

Onze volgende creatieve date mag ook in het teken staan van nieuwe technieken (-:
Wanneer gaan we afspreken? Zou je weer een afspraken-agenda-lijstje-of-hoe-je-het-ook-noemt willen maken?

Anoniem zei

Dit is wat je noemt "multitasken". Aquarellen, stempelen (nou ja, niet helemaal) en boodschappen doen. Goed zeg!
Groet, collega BB

Petra Tillmann zei

Zo te lezen hadden jullie een gezellige dag en de creatieve resultaten zijn erg leuk!

Marjan Küppers zei

Ik had dit nog niet gezien, het is hier druk met de verbouwing en ook werken erbij. Ik vind je aquarellen echt supermooi!!

Groetjes, Marjan

CreativBär zei

Wat een kreatieve dag - heeeel leuk :-)