25 december 2011

De muzikaalste week van het jaar


Vandaag begint de Top 2000 weer, dat wordt weer genieten! Eind november zijn we om alvast in de stemming te komen (en omdat we altijd nog eens naar het museum wilden) naar het Beeld- en geluidmuseum geweest in Hilversum en hebben daar ook het Top2000-café kunnen bezoeken. Wat was dat leuk!

Dit jaar ga ik de Top 2000 een extra creatief tintje geven. Al een paar keer heeft Marit van Marits Paperworld op haar blog een Top 2000-blogparty: van de nummers die dan die dag gedraaid worden laat zij art-journals zien die door haar en anderen gemaakt zijn.

Een art-journal is eigenlijk een soort van 'visueel-dagboek': je gebruikt afbeeldingen, vormen, tekst, kleur om gedachten, emoties en belevenissen weer te geven.

Begin dit jaar ben ik met de Let it Loose-cursus in aanraking gekomen met art-journal en het leek me leuk om dit jaar ook met haar Top 2000-blogparty mee te doen.

De Top 2000 begint vanmiddag om 12.00 uur en eindigt op 31 december om 00.00 uur. Ik heb natuurlijk ook gestemd (wat was dat moeilijk!) en van/met de liedjes waar ik op gestemd heb ga ik zoveel mogelijk art-journals maken.

Begin januari laat ik deze art-journals zien waarbij ik ze zo goed mogelijk op de foto probeer te zetten, zoveel mogelijk uitleg geef over de materialen die ik gebruikt heb en waarbij ik tips wil geven die ook bij het maken van kaarten toegepast kunnen worden. Als extraatje maak ik bij elke art-journal ook een kaartje, gemaakt van proefpapiertjes die ontstaan bij het maken van de art-journal of van onderdelen die uiteindelijk niet op de art-journal terecht zijn gekomen.

Dit is voor dit jaar het laatste blogbericht, stilte voor de storm eigenlijk ;) Op 1 januari zal uiteraard de nieuwe challenge bekend gemaakt worden en alle inzendingen van de lopende challenge getoond worden.
Tot die tijd: wens ik jullie heel fijne feestdagen toe en een heel goede jaarwisseling!

11 opmerkingen:

Kim zei

Leuk! Ik ben heel erg benieuwd naar je creaties. Is de kaart nog aangekomen bij je?
Groetjes van Kim

Bea zei

Nou grote plannen Bianca, ben benieuwd!!!
Fijne feestdagen en een gezond en creatief 2012!!
Groetjes Bea.

Hella zei

Wat een leuk idee. Ik ben nu al benieuwd naar al je mooie TOP2000 creaties(en welke songs je hebt gekozen) Museum voor Beeld en Geluid zijn wij ook geweest en ik vond het er heel erg leuk, had niet verwacht er een hele dag te kunnen rondstruinen, maar wat een herkenning bij veel dingen. Vond het helemaal geweldig om eens te kunnen proberen te regisseren, tekenfilm te maken, reclamespotje op te nemen, etc. Ik wens jou en je familie ook hele fijne dagen en een goede jaarwisseling.

Marja's Creativity zei

Fantastisch en uiterard ben ook ik heel benieuwd naar je creaties. Wens je heel veel creativiteit en fijne dagen toe.
groetjes Marja

Janine zei

Dat klinkt spannend, ik moet nog echt wennen en wat te doen bij journaling maar dat gaat vast komen als ik jou creaties zie.. Ik zal Mieke minsch eens vragen of die mee doet want die is ook gek vd de top 2000. Veel luisteren knutsel plezier meid. Lieve kerstgroeten

Wendy ten Hove zei

Klinkt leuk, Bianca! Ben benieuwd op welke nummers je hebt gestemd en wat je er mee gaat maken en ik luister ook altijd met veeeel plezier!! Fijne dagen, veel luisterplezier gewenst en tot volgend jaar dan! :-)
Liefs, Wendy

Marijke's stamping creations zei

Helaas kan ik vanwege mijn nagenoeg doof zijn niet meer luisteren naar de top 2000, maar ik ga zeker genieten van jouw art journals, super leuk idee en ben heel benieuwd wat je allemaal gaat maken.

Jolette zei

Je maakt me nieuwschierig!
Leuk!
Fijne tweede kerstdag, groetjes,

Jolette

Dymphie zei

beste wensen voor een mooie decembermaand! leuk dat je met de TOP2000 meedoet, ben benieuwd naar je keuzes :)

Yvonne zei

Wat een mooie pagina heb je gemaakt op de Gene Pitney song!Mooie kleuren, mooi met de geschreven tekst erbij, super!
Groetjes van Yvon

Jeanet zei

Hoi Bianca,
Even je werk bewonderen via Marit's top 2000 party! Prachtige kunstwerken heb je gemaakt!
Supertramp..altijd mooi en die van Ben, zo creatief!!En wat gaaf dat je het top 2000 café hebt bezocht!
Geniet nog even van de top 2000 en een fijne jaarwisseling!
Groetjes, Jeanet