10 november 2011

Aquarel versus Stempel

Gisteren heb ik een heel gezellige geslaagde creatieve dag gehad met Marleen. Marleen heeft mij technieken van aquarel geleerd en ik heb haar technieken met glimmer mist geleerd en een kaartje met distress-inkt en embossingpoeder.

Op de foto hierboven kun je aan de linkerkant de resultaten van Marleen zien met het kaartje (de vierkantjes liggen er los op, moesten nog vastgeplakt worden) en aan de rechterkant mijn eerste kunstwerk gemaakt onder strenge doch professionele begeleiding ;)

Ik mocht vooral niet nadenken. Tsja. De opdracht was om vooral het water en het pigment van de verf het werk te laten doen, te kijken wat voor effect het geeft. Eerst alle kleuren op een kletsnat vel proberen:
En daarna mocht ik aan de hand van een mooi tulpenaquarelvoorbeeld een poging wagen het A4-tje mooi te vullen. Of eigenlijk niet mooi. Want ik mocht niet nadenken, vooral niet willen dat het een mooi resultaat zou worden. Tsja. En elke keer dat ik dacht, nu is het mooi, nu is het af, moest ik er nog een kleur bij doen, nog een keer hélemaal nat maken en kijken wat voor effect het gaf. Uiteindelijk is het erg mooi geworden vind ik. Ik heb er 's avonds nog een tekst onder gestempeld "tulipa te amo" wat in het Latijns is "tulpen, ik hou van ze" (beetje vrij vertaald ;)...) en er nog een slordig randje om getekend.
's Avonds heb ik nog 2 probeersels gemaakt, maar die laat ik nog een andere keer zien, die zijn nog niet helemaal af... (met andere woorden nog niet klaar om gezien te worden ;) ...)

Ik werd door Marleen verrast met een aantal cadeautjes!!
Een heel mooie ijspegel :) een heel mooie aquarel van Marleen in een heel mooi lijstje :) een heel leuk uiltje in geweldig leuke kleuren :) en op de verpakking zaten ook nog twee heerlijke cupcakes :) Wat een verwennerij!!

Voor Marleen heb ik een notitieboekje beplakt met papier en daarop een achtergrondje gemaakt met distressinkt en witte inkt en gelpen en bloemen gemaakt van distressinkt en een bijpassende tag die ik aan het papieren verpakkingszakje heb gehangen (van het totaal ben ik vergeten een foto te maken):
Het was een super geslaagde dag die veel te snel voorbij ging. Ik vond het heerlijk om in de weer te zijn met het water en de verf en super leuk om Marleen een paar technieken te leren. De techniek met de glimmer mist laat ik later deze week uitgebreider zien.

14 opmerkingen:

Lieneke zei

Oh Bianca, wat spannend dat het "niet mooi" mocht worden. Dat was voor jou vast een overwinning. Ik vind het echter prachtig geworden, mag dat? ;-)
En wat een verwennerij, zo mooi, dat kleine aquarelletje en die prachtige ijspegel.
Jouw cadeautje voor Marleen is ook erg lief. Ik vind het zo knap wat je allemaal maakt.

M@rjan zei

Nou, zo zie je dus: doe je je best om niet na te denken en het mooi te maken en dan wordt het toch erg mooi! Ik vind die tulpen prachtig gelukt! Jij bent zeker verwend, maar Marleen ook door jou!

Groetjes, Marjan

Cornelie zei

Nou wat onwijs leuk zeg om elkaar zo nieuwe tochnieken te leren! Wat een tof resultaat!! Ik vind het knap!! Alleen al niet nadenken...
Lieve cadeautjes allemaal!!
Groetjes cornelie

barbara zei

Wat leuk wat je gedaan hebt. Het ziet er echt heel mooi uit. Ben benieuwd naar je andere werk.
Groetjes Barbara

Marja's Stamp Addiction zei

Bianca wat een heerlijke werken weer. En zo leuk om dit met elkaar te delen. Echt prachtige creaties.
Groetjes Marja

Yvonne zei

Geweldig dat "niet mooi" dus wel heel mooie is geworden! Let it loose ..... Maar dat is best lastig als je jarenlang anders bent gewend. Mooi resultaat hoor, prachtige cadeautjes voor elkaar, en vooral de herinnering aan zo'n super leuke dag.
Groetjes van Yvon

Janine zei

heb net bij Marleen zitten lezen, dat jullie plezier hadden is duidelijk te zien en wat leuk die kadootjes, mooi kunstwerkje maakte je bianca,ik zei het je toch, natuurtalent. ☺

Maddy zei

Wat ontzettend leuk om zo weer eens iets echt heel anders te leren en gelijk in de praktijk te brengen en ik vind het een ontzettend mooie aquarel geworden.
Wat een leuke cadeautjes hebben jullie elkaar gegeven!

Miek zei

Heb het net bij Marleen gelezen .Wat heerlijk zo'n dagje van elkaars talenten te leren.

Regina zei

Ha Bianca, Super mooie tulpen en dat zonder nadenken. Ik vind ze heel mooi geworden. Leuke cadeautjes en wat heb je weer een prachtige creatie gemaakt voor Marleen. Wat goed dat je er allemaal tijd voor hebt en maakt. Moet je ook doen hoor!!
lieve groeten, Regina

Petra Tillmann zei

Zo te zien hadden jullíe een erg leuke dag. De resultaten zijn mooi! En wat een leuke cadeautjes hadden jullie voor elkaar gemaakt. Fijn weekend!

Gerdine zei

Dit ziet er wel gaaf uit! Vooral dat notitieboekje, super gedaan!

Anneke zei

Ik zie niks dan mooie dingen!

CreativBär zei

Hoi Bianca,
wat een verwennerij. Heel leuke dingen hebben jullie gemaakt, het was zeker een leuke dag en weer iets geleerd :-)
Ben benieuwd wat je nog hebt gemaakt.
Wens je een fijn weekend.
Groetjes
Bianca