26 oktober 2011

Geïnspireerd door een tafelloper ...

In het vorige bericht had ik het al over de tafelloper die mij tijdens de midweek in Kell am See geïnspireerd had. Dit is de tafelloper:
In het echt was de loper oranje. Ik vond het eigenlijk helemaal geen mooie loper, maar smaken verschillen en gelukkig smaakte alles perfect wat je daar op je bord kreeg dus was de loper gauw vergeten ;)

Ik was eerst van plan om het motief van de loper te gebruiken, lekker rommelig, krasserig, slordig en zo een achtergrondje ervan te maken. Maar toen ik met die inspiratie in mijn stempelmappen keek kwam ik deze bloemenachtergrond tegen en die heb ik gecombineerd met de kleur rusty hinge van Distress. Een kleur die ik normaal gesproken niet zo gauw zou gebruiken, maar het effect op kraftpapier is verrassend mooi.

Het plaatje van het meisje had ik nog liggen en ik heb de kaart witte accenten gegeven door met witte inkt delen tekst op de achtergrond te stempelen, wit garen om de kaart heen te wikkelen en het labeltje slordig om het kaartje te hangen, geïnspireerd door de vele variaties die Anneke altijd laat zien bij hoe zij haar knoopjes op de kaart vastmaakt.

Het kaartje heb ik gemaakt voor Yvon, ze is al een paar weken geleden jarig geweest, dus heb ik de felicitatietekst maar achterwege gelaten ;) Volgend jaar ben ik op tijd. Denk ik :)

11 opmerkingen:

M@rjan zei

Waar je je inspiratie al niet vandaag haalt, jij! Ik zit altijd weer met interesse en bewondering te lezen hoe erop komt. Gaaf zeg, hoe je die achtergrond hebt gemaakt en ook dat lieve fotokaartje heb je weer prachtig bewerkt. Een mooie en origineel kaart in dat warm oranje!!

Groetjes, Marjan

Anneke zei

Rusty Hinge op kraftpapier, daar raak ik dan weer door geïnspireerd! Wat een tafelloper al niet teweeg kan brengen :) Prachtige kaart Bianca! En bedankt voor het linkje.

Els zei

Prachtige kaart en bijzonder hoe jij je inspiratie haalt. hahaha. Erg mooi resultaat dus.
Groetjes Els

Cornelie zei

Haha, een tafelloper, hoe lelijk die dan ook was, het heeft je wel een kaartje opgeleverd! knap!
Dat vreemde koppie hoeft van mij dan niet, maar smaken verschillen nou eenmaal!
Groetjes Cornelie

Marit zei

Hoi Bianca,

Wat geweldig, weer een verhaal bij een kaart! Die tafelloper is niet mijn smaak, maar je kaart vind ik prachtig! Rusty Hinge combineert echt super met kraft...iets om te onthouden! En dat plaatje vind ik dan weer superschattig!

Liefs,
Marit

Janine zei

ik zei het al eerder, je bent een heel creatief mens. ik denk dat het lachen is om met jou ergens heen te gaan, je partner is al (met zich zelf) pratend km door gelopen en jij staat nog te snuffelen aan iets wat je denkt te kunnen gebruiken als inspiratie.... hahaa, maar je doet maar lekker want wij worden daar door weer geinspireerd. ☺

Regina zei

Ha Bianca,
Heerlijk als je zo kan laten gaan. Prachtig creatief. Ik vind de kaart heel mooi geworden. Mooie warme kleuren. Bedankt voor je lieve reacties maar bovenal bedankt dat je ons zo inspiratie geeft.
Lieve groeten, Regina

Gerdine zei

Hm, volgens mij moet ik de volgende keer ook eens beter uit de ogen kijken in een restaurant :) Ik vind die witte inkt als achtergrond een groot succes!

Christine zei

Mooie kaart Bianca! En ja die kleuren komen wel goed tot hun recht!
Liefs
Christine

Wendy ten Hove zei

Ha ha, een tafelloper!! Geweldig! Dat tripje naar Duitsland was creatief heel productief!! Super! Erg leuk altijd om jouw verhaal achter de kaart te lezen, Bianca! Naast kaarten-talent heb je ook schrijf-talent! Hij is weer prachtig je kaart! Mooie kleuren zo!
Groetjes, Wendy

CreativBär zei

Haha Bianca,
dit verhaal is heel leuk. Je hebt een prachtig kaart gemaakt.
De kaartjes voor de challenge van deze maand kan je trouwens op mijn blog vinden (mijn zoon denk nu, dat ik gek ben geworden, hihi)
Wens je een fijne dag.
Groetjes
Bianca