16 juni 2011

Weer heel iets anders ...

 
Lees hieronder hoe deze kaart is ontstaan ... ... 

Een tijdje geleden heb ik van Marleen een prachtige kaart ontvangen. Ik was al eerder naar een expositie van haar geweest en heb met bewondering gekeken hoe zij in korte tijd prachtige bloemen kon schilderen. Dat leek mij ook wel erg leuk om dat te kunnen (ahum na heeeel veel oefenen ...) en dan te combineren met stempels. 

Omdat ik nog niet genoeg hobby's had, heb ik een boek aangeschaft en een doosje aquarelverf en een lading kwasten. Ik ben bij het begin begonnen, ook al had ik eigenlijk gewoon zin om meteen met een bloem te beginnen :) Hieronder kunnen jullie mijn oefenkunsten zien ...
 
en dan eindelijk ... twee bloemen geschilderd met deze foto's als inspiratiebron:


ach, van een afstandje lijkt het al heel wat ...

Ik heb inmiddels van de oefenwerkstukjes en van de 2 bloemen een paar kaarten gemaakt, waarvan ik er nu alvast 2 laat zien:

het uitgangspunt/de achtergrond is gemaakt met het resultaat van deze oefening, het was de bedoeling om een mooie wolkenlucht te maken ...  ik heb twee pogingen gedaan ...

maar ben tot de conclusie gekomen dat wolken niet echt mijn ding is, maar de mislukte resultaten heb ik wel kunnen gebruiken voor deze twee kaarten:
 
De kaarten zijn best mooi geworden, al zou ik niet weten naar wie ik de onderste zou moeten sturen, soms heb je stempels waarvan je niet weet voor welke gelegenheid het zou kunnen zijn. Maar goed, het was was wel een leuke stempel om het een beetje een stoere kaart te maken met het blauw/beige en het wit.

De twee kaarten met de geschilderde bloemen zijn super geworden, maar die laat ik binnenkort zien anders wordt dit bericht zo lang :)

15 opmerkingen:

Yvonne zei

WAUW!!! Je oefeningen hebben wel heel goede vruchten afgeworpen! Prachtige tulpen en hoewel je zelf je wolkenlucht maar niets vond, heb je er wel mooie kaarten mee gemaakt! Direct gebruikt, goed zeg. En de onderste kaart, een jarige man is misschien een idee om naar toe te sturen?
Ik vind dat je echt mooie dingen hebt gemaakt en wat knap dat je je geduld hebt bewaard en niet meteen aan de bloemen bent begonnen, maar eerst netjes hebt geoefend. En die oefenstukjes zien er eigenlijk ook heel leuk uit hoor!
Groetjes van Yvon (ook vandaag met verg geknoeid ...)

Jolanda zei

wat mooi!!Het ziet er super uit en je tulpen,geweldig!!
Jij bent een duizendpoot!
Fijne avond!

Anneke zei

Lijkt me een hele leuke nieuwe hobby! Mooi hoe je die wolkenluchten hebt gealtered! Twee hele mooie kaarten!

Anita zei

Prachtig gemaakt Bianca.
En ik zou zeggen, die onderste kaart stuur je gewoon naar iemand die op eigen benen gaat staan. (lees wonen)

Bea zei

Ziet er goed uit horr!!
Gr, Bea

Judith zei

Dat bewonder ik aan jou: je uithoudings- en doorzettingsvermogen . Deze nieuwe hobby is zeker aan jou besteed. De door veel te oefenen en uitproberen ontstane kaartjes zijn prachtig!
Ga zo door, het wordt - nee, het IS al mooi!!!
Veel plezier en succes,
groetjes, Judith

Hella zei

Ik vind je bloemen prachtig geworden. En ook je kaarten met je zgn. mislukte wolken( hoe kom je daar nou bij?? Ik vond ze juist heel mooi, die wolken van jou) zijn bijzonder mooi...zie ineens de stempel met de 2 benen voorbij komen, heb ik ook nog, maar idd bijna niet gebruikt...ooit eens gebruikt voor iemand die op reis ging. Dus dat zou een bestemming kunnen zijn...vakanties staan weer voor de deur, dus wie weet....heb je binnenkort zomaar een idee aan wie je deze mooie kaart kunt sturen.

Jolette zei

Helemaal geweldig!!!
Wat leuk dat je aan het schilderen bent geslagen!
Je tulpen zijn echt prachtig.
En je kaartjes zijn helemaal mooi!

Bety zei

ik ben ontzettend benieuwd naar de kaarten die je gemaakt hebt met die prachtig mooie tulpen (wow, goed gelukt zeg!!!). Jou kennende zijn dat ook weer kunstwerkjes...
En inderdaad: een mooie stoere kaart met die benen. Je hebt gelukkig inmiddels genoeg tips om ze op te sturen (jammer dat de 4-daagse al geweest is ;-)

Groetjes, Betty

Regina zei

Wauw, wat een geduld en liefdevol werk laat je hier zien. Met liefdevol bedoel ik je geduld en liefde die je in deze kaarten hebt gestoken. De tulpen zijn prachtig. Je kan echt hele mooie dingen maken en al die oefen stukjes heb je toch mooi weer gebruikt. Super gedaan!!
Groetjes, Regina

DEKAKADO zei

Mijn mond staat open van verbazing. Verborgen talenten die op tijd worden ontdekt gelukkig. Bianca wat een resultaten. Ik dacht even dat het mijn aquarellen waren. :-)))) En die kaarten die je er mee maakt. Super. Ik ben erg benieuwd naar de komende kaartenserie. Kan alleen maar gaaf zijn.Heerlijk dat we elkaar zo kunnen inspireren, want jij inspireert mij enorm.Liefs. Het kaartje voor Each card is unique is bijna af. Marleen.

Mona_63 zei

Wow! beauty!!

Marit zei

Wow Bianca! Het oefenen gaat je al zo goed af, ik ben heel benieuwd wat je nog meer gaat maken met waterverf, superleuk! Je bloemen zijn echt prachtig....en die wolken, niks mis mee zou ik zeggen!

Ik wens je een heel fijn weekend! Als ik nu naar buiten kijk denk ik een binnenblijf (en waterverf?)weekend!

Groetjes,
Marit

Sandra Cornet zei

Tjeee Bianca,

Je doet veel te bescheiden over je werk. Ik vind iedere keer weer iets op je blog wat me inspireerd. Zeker wat betreft het combineren van allerlei technieken!.

CreativBär zei

Hey Bianca,
men kan nooit genoeg hobby's hebben ;-)
De kaartjes zijn prachtig geworden.
Groetjes
Bianca