2 november 2010

Kerstkaartje met zelfgemaakt papier en distress inkt

Dit is het kaartje wat ik in gedachten had, nou ja, het lijkt erop. In mijn gedachten was het niet zo plat;) al staat de ijskristal rechts in de hoek wel naar voren gebogen maar dat is niet zo goed te zien. Ik vond het best lastig om het idee in mijn gedachten ook uit te werken. Het is redelijk naar mijn tevredenheid, maar binnenkort ga ik nog een keer met dezelfde materialen aan de slag voor nog een poging.

De achtergrond heb ik gemaakt van distressinkt, volgens mij met de kleur antique linen. Ik heb de verfroller gebruikt die ik afgelopen AJ-dag heb gekocht maar die ik al teleurgesteld in de (knutsel)hoek had gegooid omdat het niet egaal werd als ik de inkt aanbracht. Maar, nu ik bezig ben om meer te knutselen waarbij het niet zo netjes en precies hoeft, kom ik er achter dat het juist heel leuk is en heel handig om zo heel snel achtergrondjes te maken.

Vervolgens heb ik de kerststempel gestempeld met tumbled glass en per ongeluk in de verkeerde inkt gehouden, dus werd het afwisselend tumbled glass en antique linen... Het blauwe stippeltjes papier weer zelf gemaakt door met tumbled glass te sponsen en daarna met brushed corduroy de stippelstempel te stempelen. Het ijskristal rechtsonder heb ik ook eerst gesponst met brushed corduroy en toen met walnut stain de tekst erop gestempeld. Het rendier is van de cricut (beetje afgekeken van het idee van het rendier van Two Peas in a Bucket) en de tekststempel heb ik golvend op het acrylblok geplakt en toen gestempeld. Tsja en dan alles op elkaar plakken en tot slot tot de ontdekking komen dat ... ... ... als je heel goed kijkt zie je het misschien:)

8 opmerkingen:

M@rjan zei

Ik heb met interesse je verslag zitten lezen. Erg leuk!
Die verfroller zit vast weer in je bakje!
Dit is weer een superleuke kaart, Bianca! Gaaf, zoals jij je eigen achtergrondjes weet te maken.

En ik zie dat je inmiddels lid bent van SBN, laat maar gauw wat zien daar, ik ben al fan!

Groetjes, Marjan

Jolanda zei

wat een verhaal,handig!!Je kaartje is super!!Heel mooi geworden!
Fijne avond,Jolanda

Inge zei

Weer een leuk verslag van de geboorte van deze kaart ;) Ik denk te weten wat ik moet zien, zou het kunnen dat de mooie vage lettertjes op de achtergrond verkeerd om staan? Of zie ik het verkeerd? Doet echter helemaal niks af aan je mooie kaart!

Wendy ten Hove zei

Hi Bianca,

Wat een super kaartje, zeg! Wat Inge zegt zou ook het enige kunnen zijn dat ik kan bedenken, voor de rest ziet hij er gewoon perfect uit en zelfs de tekst zou ook nog gewoon goed kunnen staan... hi hi. Erg leuk hertje, en heerlijk kaartje! Wat super dat je de kleuren noemt! Erg fijn om eens wat meer een idee te krijgen! Ik heb stiekem al zes kleurtjes bij Harlekino besteld en dan kijk ik volgende week op de beurs of ik nog meer leuke zie, in elk geval drie van jouw vier livelingskleuren en die vierde niet, omdat ze die niet hadden, ha ha!
Fijne avond!

Liefs, Wendy

Judith zei

Hallo Bianca,
Dit heb je toch weer leuk in elkaar geknutseld. Heeft vast aardig wat tijd gekost? Het resultaat mag er wezen, leuke kaart.
Groetjes van Judith

Anneke zei

Bruin en blauw, een mooie combinatie. Volgende keer je fouten niet vermelden, geen kat die het dan ziet :) Nu moest ik nog eerst een tijd kijken voor ik het zag :)
Heel leuk kaartje!

Janine zei

erg leuk Bianca, ik vind het precies goed uit zien. groetjes van Janine

Petra Tillmann zei

Wat een leuke kaart is dit! Leuk dat rendiertje!