29 augustus 2010

Verschil Copic Markers Ciao en Derwent Coloursoft potloden (met reukloze terpentine)

Derwent Coloursoft Potloden

Copic Markers Ciao

Het leek mij leuk om het verschil tussen de verschillende materialen te laten zien. Ik wilde eerst niet 'aan' de Copic Markers omdat ik helemaal weg was van de Derwent potloden. Na aanschaf van de Copic Markers was ik enorm enthousiast door de felle kleuren van de stiften. Maar nu ik dezelfde stempel met allebei de materialen heb ingekleurd, kom ik tot de ontdekking dat elk materiaal z'n eigen 'charme' heeft:

Met de Copic Markers kun je lekkere felle kleuren krijgen, het springt er echt vanaf. Met de potloden (en reukloze terpentine) kun je zonder moeite heel subtiele accenten geven, zoals bijvoorbeeld het kaarslicht en de zachte vacht van het muisje.
Het kaartje met de Copic Markers is lekker fel, het kaartje van de potloden vind ik zelf heel lieflijk geworden. Voor mij ook best verrassend om de verschillen zo naast elkaar te zien én het bewijs dat met de komst van de Copic Markers de Derwent potloden zeer zeker niet naar de achtergrond raken!

Toevallig heb ik voor beide kaarten evenveel kleuren van beide materialen gebruikt. Misschien dat met nóg meer kleuren van de Copic Markers (wellicht ook met de sketch) wel een heel subtiel, zacht resultaat te krijgen is, met de potloden kun je dat resultaat in ieder geval een stuk makkelijker krijgen.

Nog even een 'close-up':(je kunt een grotere foto in beeld krijgen door op de foto te klikken)

12 opmerkingen:

M@rjan zei

Dat is goed te zien, die verschillen tussen de twee kleurmogelijkheden! Leuk idee om dat te laten zien.

Wendy ten Hove zei

Hi Bianca,

Wat ontzettend leuk om zo te zien! Ik ben helemaal weg van de Copics, maar voor sommige kaarten werkt het dan toch niet zoals ik wil, inderdaad voor de zachtere tinten, dus dan ben ik heel blij met m'n Derwents! Mooi gemaakt allebei de kaartjes, maar voor deze stempel is mijn persoonlijke voorkeur de Derwent-variant! Fijne dag!

Liefs, Wendy

Jeany zei

nou dat vind ik eens leuk, nou zie ik het verschil, ik hoor zoveel over stiften en zo maar weet nooit het verschil, beide prachtig resultaat, dat maakt het niet gemakkelijker om te kiezen, maar omdat ik nu denk dat ik maar voor een soort ga, moet ik me nog maar eens goed bedenken, beidewei, enige kaartjes!!! bedankt Bianca voor het tonen van het verschil, fijne zondag, janine

Petra Tillmann zei

Leuk om de verschillen te zien! Het heeft allebei wel wat hè...

Jolanda zei

het is alle 2 mooi!!welke inkt gebruik je nu met de copics??(tegen doorlopen,wil je dat even laten weten?)
Groetjes,Jolanda

Anneke zei

Heel interessant om te zien!
Voor deze kaart zou ik voor de potloden gaan, heel mooi ingekleurd!

Jolanda zei

Hoi,even (ook) langs deze weg!!Bedankt voor je antwoord,ik heb de zwarte memento besteld (bij scrapbookdepot)ga ik dat eens proberen!
Bedankt!!
Groetjes en een fijne dag verder,Jolanda

Judith zei

Hallo Wendy,
Beide kaarten vind ik mooi! En vooral zo knap, dat inkleuren. Heb noch met Copics noch met Derwent gewerkt, durf ik (nog) niet aan...
Groetjes,
Judith

Adriana zei

Het is inderdaad allebei wel leuk. Eigenlijk niet te vergelijken want je bereikt met elks een heel ander effect.

groetjes Adriana

Inge zei

Leuk dat je de verschillen laat zien! Er is natuurlijk nog een 3e variant, distress ink, dat is toch wel mijn persoonlijke favoriet. Voor iedere manier van inkleuren valt iets te zeggen, veel hangt af van het papier en de embellishments die je erbij kiest, de sfeer die je aan je kaart wilt geven etc. Ben benieuwd wat je het meeste zal gaan gebruiken!

Annick zei

Heel leuk om de verschillen zo onder elkaar te zien staan. Twee dezelfde kaartjes in dezelfde kleurstelling, maar toch ook weer heel verschillend door het verschil in kleurintensiteit.

En de rest van de kaarten in de voorgaande berichtjes zijn ook allemaal zo mooi!

Yvonne zei

Heel duidelijk verschil en wat ontzettend leuk om dat zo naast elkaar te zien en met ons te delen!
Inderdaad, ieder materiaal heeft zijn charme.
Groetjes van Yvon