22 augustus 2010

Copic Markers Ciao kaartje 1


Gisteren en vandaag aan de slag gegaan met mijn nieuwe copic markers. Ik heb er 20 gekocht op de beurs in Zwolle... Uitgeprobeerd welke inkt goed zou werken zonder dat het uit zou lopen. Versafine black: nee. Staz On: nee. Memories Dye: nee (ookal staat op de workshopinfo van een tijdje geleden dat het wel ervoor geschikt is?), Brilliance pearlescent: nee (later achtergekomen dat Brilliance normaal wel goed werkt)...

Distressinkt: ja! Maar helaas pakt deze inkt niet op elke stempel goed, maar goed, we kunnen aan de slag:)Ben dan ook helemaal weg van de combi van de kleur faded jeans van distress inkt in combi met sneeuwvlokken, prachtig.

Heb mijn nieuwe Snoopy-stempels gebruikt voor de eerste probeersels. Best lastig om binnen de lijntjes te blijven, maar ik ben best tevreden met het resultaat, ik heb drie kaartjes gemaakt ervan (ik had ook nog een leuke Pennyblackafbeelding ingekleurd, heel voorzichtig omdat het met versafine was gestempeld, maar ik zag vanochtend dat het toch was doorgelopen, heel jammer maar wel een goede les).

Tsja... en dan kom je tot de conclusie dat nog een paar kleurtjes erbij wel erg handig zou zijn... Jolanda vertelde op haar blog over een aktie bij De Kwast... gister dus nog 10 stuks besteld. En vanochtend ... meteen nog 10 besteld. Volgens mij heb ik nu van elke kleurcategorie wel een leuke combi. Denk ik. Haha. Ook meteen Memento inkt besteld, eens kijken of die soms goed werkt met de copic markers. En van de week op pad voor dikker papier, het papier wat ik nu heb is iets te dun, maar gelukkig goed genoeg om meteen aan de slag te kunnen. Gisteren namelijk eerst de oefening opnieuw gedaan die we kregen bij de workshop bij Joan Gevaert. En het verschil tussen laserprinter-papier en correspondentiekaart-papier is best groot. Mijn voorkeur gaat op dit moment uit naar het laserprinter-papier, de kleuren lijken iets helderder en het loopt iets minder uit. Maar als je de resultaten niet naast elkaar zou zien is het op het andere papier ook mooi.

Dit is het eerste kaartje, waarbij ik de achtergrond zelf gemaakt heb mbv een sneeuwvlok en de copic markers. Ge wel dig. De Derwent Coloursoft Potloden hebben een geduchte concurrent erbij:) onzin want ze zijn niet met elkaar te vergelijken. Ik zal binnenkort eens twee dezelfde kaartjes maken met zowel copic markers als met de potloden.

7 opmerkingen:

M@rjan zei

Wat een onwijs leuke kaart!! Gaaf hoor, zoals je alles hebt beschreven.

Groetjes, Marjan

Petra Tillmann zei

Met de Memento inkt zal het beter gaan. Al vind ik dit kaartje ook heel erg mooi met de blauwe distress inkt!

Jolanda zei

Hoi,het is mooi geworden!!!Ik heb er inmiddels ook 40,hahahaha...wat een drama he,maar t werkt wel heel leuk!(ook leuk om te doodlen..)
Ik ben nogsteeds alleen aan het inkleuren,vind het zo leuk om te doen....
Fijne dag verder,Jolanda

Inge zei

Vlgs mij is Memento inderdaad de inkt die je het beste kunt gebuiken met de copics. Heel veel succes met je nieuwe verslaving ;)Dit kaartje is alvast erg leuk!

Jeany zei

oh meid het ziet zo echt winkelechtachtig uit,:)) prachtig reslutaat!!!en de afbeelding is eniggggg

Adriana zei

Wat een leuk kaartje zeg, je ziet niet vaak een sneeuwpop met zo'n zonnige glimlach :P

groetjes Adriana

Adriana zei

Wat een leuke manier om een kledingstuk te redden. Dat plaatje past ook nog eens heel goed bij het grijs van de rok. Heel mooi.

groetjes Adriana