29 november 2009

Each Card is Unique challenge 1


En hier is dan de eerste challenge, een lay-out. De lay-out is in bovenstaande schets weergegeven. Met sterretjes geef ik aan dat er sprake is van emballishments: bloemetjes, ponsafdrukjes, splitpennetjes, strassteentjes etc. Ik heb de kaart/layout voor deze challenge vrij eenvoudig gehouden om mee te beginnen én het is natuurlijk een drukke maand dus daarom maar niet te ingewikkeld maken… In deze maand is het leuk als je een kerstkaart maakt, maar je mag ook een ander onderwerp kiezen. Deze challenge loopt tot 1 januari 2010.

Voor uitleg deelname challenge, klik hier

Het uitgangspunt is een rechthoekige kaart. Gebruik voor het maken van je kaart de indeling zoals in de schets is aangegeven. Natuurlijk kun je er dingen aan toevoegen en bijvoorbeeld in plaats van het langwerpige strookje papier ook een lintje gebruiken, maar laat de lay-out wel zoveel mogelijk terugkomen in je kaart, dat is uiteindelijk de challenge.

tip: Heb je geen (passende) tekststempel? Je kunt in word de tekst met verschillende lettertypes tekst maken en deze uitprinten. Of je kunt de tekst met letterstempels stempelen. Natuurlijk kun je de tekst ook schrijven.

tip: In bouwmarkten kun je vaak leuke proefvelletjes behang vinden die je kunt gebruiken voor het maken van kaarten. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je stápels meeneemt en is het wellicht wel zo netjes om het te vragen of je het mee mag nemen.

tip: Houd de winkels in de gaten zoals Action, Kruidvat en Xenos. Bij de Action zijn deze tijd leuke kerststempels te koop voor 99 cent. Ook kun je hier leuke betaalbare ponsen kopen.

Om je een idee te geven heb ik een voorbeeldkaart gemaakt:


Bij het maken van de voorbeeldkaart heb ik o.a. behangpapier gebruikt en de stempel met het engeltje dat ik gekocht heb bij de Action. De sterretjes heb ik uitgeponst (de ster in de schets staat voor elke vorm van emballishment, heel toevallig heb ik nu voor sterretjes gekozen). Het engeltje heb ik ingekleurd met potloden. De vleugels heb ik niet helemaal vastgeplakt en heb ik een beetje naar voren omgebogen.

Veel plezier met deze challenge en ik zie uit naar jullie creaties!

3 opmerkingen:

Petra Tillmann zei

Nou Bianca, daar is ie dan. Mijn eerste bijdrage aan jouw challenge is te vinden op mijn blog:
http://petratillmann.blogspot.com/2009/11/each-card-is-unique-challenge.html

CreativBär zei

Hoi Bianca,
mijn kaartje voor de challenge is ook klaar. Kan je op mijn blog vinden. http://creativbaer.blogspot.com/2009/12/each-card-is-unique-challenge-1.html
Groetjes Bianca

Mariska zei

Bianca, ik heb mijn creatie klaar voor jouw eerste Each Card is Unique Challenge. Ik heb 'm op mijn weblog gezet, zie hiervoor: http://mariskavanoorschot.blogspot.com/2009/12/each-card-is-unique-challenge.html