29 december 2012

Top 2000 art journal "In nije dei"

Dit is mijn derde art journal waarmee ik meedoe aan de top2000-blogparty bij Marit's Paperworld.

top2000 liedje
"In nije dei" van De Kast
Hier kun je luisteren om welk liedje het gaat.

beschrijving art journal (24x24 cm)
Als eerste heb ik de "kast" gezocht op internet en geprint en ook de hand. Geïnspireerd op de kleuren van de kast heb ik als achtergrond een "afdruksel" van een nog natte template gebruikt. Daarover heb ik knal blauwe en knal groene acrylverf aangebracht met een sponsje en bewust wat wit van het papier laten zien om net zo'n los "look" te krijgen als de kast heeft.
De Friestalige songtekst heb ik in volle concentratie (dus de top2000 moest even uit ;) ...) met zwarte fineliner geschreven en delen van de tekst heb ik ook met witte pen in een iets groter lettertype erbij geschreven.
De letters zijn gestanst met de cricut en om de art journal evenwicht te geven heb ik tot slot een strook papier onderaan geplakt. De letters en de strook papier zijn donkerbruin, het lijkt zwart op de foto.

De tekst van de Friese songtekst is onder meer: "geef me je hand, geef me je hart, als je het aandurft met mij; hier is mijn hand, hier is mijn hart, ik geef mijn bestaan aan jou".

tips/technieken
De achtergrond van deze art journal is gemaakt door een nog met verf vol zittende template af te drukken op papier. De template had ik namelijk eerder gebruikt voor een art journal dat morgen te zien is. Mijn tip is, en die tip wordt standaard gegeven bij het gebruik van inkt en templates, om je nog beïnkte/met verf vol zittende template na het eerste gebruik, nog een keer af te drukken op een (restje) papier. Ditzelfde geldt ook voor restjes inkt die je nog op je craftsheet hebt liggen. Is het niet bruikbaar voor een achtergrondje, kun je er wellicht altijd nog figuren uitstansen.

De acrylverf heb ik aangebracht met een sponsje. Dat is ontstaan uit luiheid: je doet een beetje verf vanuit de tube op je sponsje en je gaat er direct mee over het papier. Zo heb je geen bordje, kwast en water nodig. Als je het heel dun aanbrengt, kun je er vrijwel een minuut later al meteen mee verder werken. Een manier om snel een achtergrondje te creëren. 

9 opmerkingen:

Yvonne zei

Weer zo'n mooie en leuke pagina met de top 2000! En een goede beschrijving hoe je het hebt gemaakt, dank je wel!
Ik neem me voor er aan mee te doen, en dan komt het er weer niet van. Maar ik heb nog een paar dagen ....
Fijn weekend, lieve groetjes van Yvon

Jolette zei

Helemaal TOP!
Erg mooi vormgegeven!!!

Unknown zei

pracht lied en een heel mooie pagina!

groetjes coby

Willy zei

Wat een prachtige pagina Bianca, je achtergrond is geweldig...mooie kleuren en vage bloemen!! De kast met de uitstekende hand vind ik geniaal bedacht!!

Iezie zei

Wat leuk dat je weer jounals maakt van de top 2000. Vind ze allemaal prachtig, en wat een werk zeg.
Ben er effe uitgeweest en heb heel wat gemist bij jou. Leuk al je kerstkaartjes zeg en nog bedankt voor het prachtige kaartje dat ik mocht ontvangen. Hoop nu weer wat regelmatiger te kunnen kijken.
Heel veel groetjes van
Ini

Jeany zei

Geweldig, ik kende het liedje niet, maar het is een super interpretatie!! Mooi Bianca!

froebelsternchen zei

GREAT!

Happy New Year Bianca!

Wies zei

Knap en mooi gemaakte pagina bij "In nije dei"

Els zei

Wow wat heb je dit leuk gemaakt Bianca, super leuk en vrolijk en gaaf met die tekst erbij.
Dit liedje is ook erg mooi en hou er wel van.
Groetjes, Els