12 december 2012

Kerstkaartje(s) nr 3

Dit keer laat ik twee soorten kaartjes zien gemaakt met één van de nieuwe stempeluiltjes van Marianne Design.

Tijdens The Voice of Holland heb ik mezelf nuttig gemaakt en heb ik 30 uiltjes, 30 truitjes en 30 hartjes geknipt :)
Het was eigenlijk niet de bedoeling om er zoveel te knippen, maar voor ik het wist had ik zo een hele familie bij elkaar....

Voor één kaartje heb ik een eerder door mij gemaakt kaartje als inspiratiebron gebruikt:
Ik heb weer een "mal" gemaakt van maskertape en telkens dezelfde tekststempel gestempeld. Ik weet het, er bestaan vast ook stempels in die vorm maar omdat ik toch nog niet elke stempel heb ;) heb ik het op deze manier gedaan, met als resultaat de kaart die helemaal bovenaan het blogbericht staat.

18 uiltjes gedaan, 12 more to go ... en daarvoor had ik het ingenieuze idee om een kaart te maken waar een uiltje op een sneeuwbergje zou staan tussen boompjes. Met de cricut tig boompjes gestanst uit kraftpapier, bestempeld met Distressinkt evergreen bough en voorzien van een sneeuwaccentje ... Toen dacht ik, laat ik er ook boompjes bij doen uit een dessinpapiertje dus de cricut weer aan het werk gezet met als gevolg dat ik uiteindelijk 5x12=60 boompjes voor me had liggen en ik door de bomen het bos echt niet meer zag ;)
Bij Anneke had ik een hele tijd geleden al eens gezien dat zij het papier uit de beschuitrol gebruikte. Dus heb ik voor de achtergrond stukjes beschuitpapier ingesmeerd met sneeuwspul, en daarnaast ook een normaal stuk papier dat ik ook ingesmeerd heb met sneeuwspul, dit zou het sneeuwbergje worden.
Op de foto is het niet zo goed te zien, maar je ziet wel een beetje het sneeuweffect. Helemaal enthousiast ben ik er nog niet over, maar misschien komt het ook omdat ik me een beetje verkeken had op de hoeveelheid werk van dit kaartje... dat uiteindelijk wel leuk is geworden maar in mijn hoofd was het nog leuker. Ach, dat hebben we allemaal vast wel eens ;) Dit was dus het eindresultaat:
 en dit was het sneeuwspul dat ik gebruikt heb:

17 opmerkingen:

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Hoi Bianca, wat is dit weer leuk bedacht en erg mooi gedaan. Ze zijn zo schattig je uiltjes. En ook heel gaaf met de kerstbomen erbij. Volgens mij heeft de zang van de voice je gestimuleerd om de schaar te laten knippen. Wat een aktiviteiten. Geweldig
groetjes Marja

Dymphie zei

Superschattig al die uiltjes in winterkostuum (wat een werk...)
Het landschapje is ook keigaaf en het idee van de 'ingestempelde' kerstbal ga ik heel erg goed onthouden :)

Marit zei

Geweldig Bianca! En wat een klus, maar daar is The Voice erg goed voor!

Groetjes,
Marit

Jolette zei

Ik vind je sneeuwcreatie geweldig!
Echt super leuk!
Wat een werk,maar het resultaat mag er zijn hoor!!!

Unknown zei

oh wat een leuk uiltje, wat is de eerste kaart prachtig geworden in die cirkelstempel. Ja ik weet het ook nog niet met sneeuwspul, ik heb het nog niet eens gekocht maar het staat wel leuk

groetjes coby

Dora zei

tjee...wat creatief! je kaarten zijn prachtig gemaakt.
inderdaad wat een knipwerk. ziet er goed uit.
alleen met de wc rol...dat begrijp ik even niet.
groetjes

Fieneke zei

Leuk zeg! Ik vind ze beide erg leuk.
Groetjes Fieneke

Jeany zei

Heerlijk die komplete uitleg erbij, ik moet beschuit kopen merkmik al ;)) ik vind het een supr kaart, echt, maar wat een werk ook. Mooi Bianca!

Marjan Küppers zei

Haha, nou jij kunt zo een hele winkel beginnen met je uiltjes, truitjes en boompjes. Maar erg leuk zeg, die kaartjes! Ik val vooral voor de middelste.

Anoniem zei

Hij is supergaaf, maar wat een werk!!

Judith zei

Ik had me voorgenomen geen kerstkaarten te versturen, laat staan zelf te maken. Maar als dan een prachtige kerstkaart op de deurmat valt (de groene uit je serie 2) dan ga ik er toch nog eens over nadenken...

Hartelijk dank voor de leuke post van vandaag. Geweldig werk lever je weer, je maakt de ontvangers echt blij!

Els zei

Gaaf Bianca wat een leuke kaartjes. En met dat beschuitrolpapier is ook een goed idee. En de uiltjes vind ik zo leuk bij de boompjes met sneeuweffect.
Toppie! Groetjes, Els

Christine zei

Jij hebt goed geknipt zeg!! Mooi, tof resultaat!
Liefs
Christine

BB zei

Goed idee! Ik heb nog een finale van de voice voor een paar mooi geknipte uiltjes ;-)

Betty

Miranda Mols Stampin Utopia zei

hahaha. lachen. ik doe normaal altijd mijn blogrondje tijdens tvoh. maar dat vind mijn man niet gezellig. laat staan uiltjes maken. je kaartjes zijn erg leuk. vooral de eerste vind ik gaaf

Wendy ten Hove zei

Ha ha, ik moest geweldig lachen toen ik die foto zag van die gigantische stapel knipsels!! Lachen! Ik ben nu ook The Voice aan het kijken, de finale. En dat gebral tussendoor vind ik niet interessant, dus lekker de kans om de blogs te bewonderen. Deze bij jou zijn weer erg leuk, Bianca!! Super gedaan!
Groetjes, Wendy

Anke zei

Oh Bianca your cards are so beautiful, I love the little owls.

Hugs
Anke