12 mei 2012

Zentangle challenge Art Journey

atc 6,4 x 8,9 cm
De challenge bij Art Journey is deze maand "zentangle" en het gebruik van vooral stempels van de Art Journey-lijn. Ik heb 2 atc'tjes gemaakt.

Wat is zentangle? Zentangle.nl geeft de volgende beschrijving:
Zentangle is een eenvoudig te leren en ontspannen manier van het maken van mooie beelden van herhalende patronen. Het is een vorm van doodling, waarbij je zonder erbij na te denken en vlak vult met allerlei lijnen en figuren die je ter plekke verzint. Het vergroot je creativiteit en concentratievermogen en geeft ook heerlijke ontspanning, omdat je helemaal in dit creatieve proces kunt opgaan. Het is voor alle leeftijden en je hebt er geen tekentalent voor nodig.

Op de bovenstaande atc heb ik het jongetje? meisje? gestempeld van een al wat oudere AJ-sheet die ik pas gekocht had en die ik nu wel erg geschikt vond om als uitgangspunt voor de zentangle-uitdaging te nemen. Ik heb het doodle-boekje erbij gepakt en ik ben begonnen om rond de stempel allerlei doodle-vormen te tekenen. Vervolgens de ruimtes daartussen opgevuld.

Op de hieronder staande atc heb ik de stempel gebruikt die we gratis op de Art Specially beurs kregen bij besteding van een bepaald bedrag bij Art Journey. Ik heb de lijnen in/van de stempel doorgetrokken, zoals van de stok, van de hoed, van de plooien en heb vervolgens de ruimtes daartussen opgevuld.

atc 6,4 x 8,9 cm

De ronde vormen in de eerste atc vind ik mooier, maar het is natuurlijk ook een kwestie van oefenen en een kwestie van smaak. Dit was mijn eerste kennismaking met zentangle en ik vond het best leuk om te doen!

Beide atc'tjes zijn gemaakt op kraftpapier, gestempeld met zwarte inkt en getekend met zwarte fineliner en gemat op crème-kleurig papier.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor de leuke reacties op mijn vorige blogbericht! Voorlopig even geen groen/blauwe waas meer op jullie scherm ;) maar afwisselende blogberichten de komende weken :)

29 opmerkingen:

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Wat een en orme werklust heb je toch Bianca, maar ook deze zijn weer super.
groetjes Marja

Marijke's stamping creations zei

ohhhhhh, wat zijn ze mooi Bianca, superrrrr

Anneke zei

Dat kraft met zwart is een heel mooie combinatie Bianca! Leuke ATC's, mooie doodling. Je koos ook mooie stempels voor de challenge. Leuk dat je meedoet!

Iezie zei

Wow, Bianca, ik vind ze prachtig. Wat leuk dat zentangle en schitterend gecombineerd bij de stempels. Ik vind vooral de tweede het leukste. Super.
Heel veel groetjes van
Ini

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Leuk gedaan Bianca...zelfs de gestempelde oude man, lijkt er vrolijker door!

groetjes, Alie :-)

Willy zei

Prachtig zijn...het is absoluut niet te zien dat die je eerste ervaring met zentangle is!!

DEKAKADO zei

Wat zul je nu lekker ontspannen zijn na deze zentangle. Ik vind ze bijzonder mooi. Zo harmonieus. En ook de soberheid van de gekozen kleuren is helemaal in de juiste sfeer. Liefs, Marleen.

Els zei

bijzonder mooi gemaakt deze zentangle.
Groetjes Els

Gery zei

Geweldig gedaan Bianca.
Beide zijn erg mooi geworden en wat met opvalt, dat je het zo mooi licht hebt gelaten, temeer daar de stempels al zo donker zijn.
Goed hoor voor een eerste keer!!!
Groetjes Gery

Mariken zei

Wat een kunstwerkjes! Het ziet er prachtig uit!
Gr-x-jes Mariken.

Ans S. zei

Hele mooie ATC's, ik vind dat zentange een bijzonder mooie techniek.

Groetjes Ans

Dianne zei

Een heel mooi resultaat Bianca en ik beide ATC's heel goed gelukt! Het zwarte op het Craft papier geeft ook een heel mooi effect..

gr. Dianne

Hetty zei

Wauuuw wat is dit schitterend

gr hetty

Karin zei

het zijn 2 kunstwerkjes, ze zien er schitterend uit!

Jolette zei

Leuk Bianca!!!
Ik vind de onderste het mooist...
Fijne zondag!

Monique zei

Wat is dit knap!
Ben er helemaal weg van hoor!
groetjes
Monique

M@rjan zei

Mooie combinatie van zwart en kraft! Je ATC-tjes zijn erg mooi geworden, de doodles passen perfect bij de afbeeldingen. Ik vind dat zentangle ook wel erg bij jouw stijl passen.

Groetjes, Marjan

Wendy ten Hove zei

Oh, wat zijn deze leuk geworden, Bianca! Vooral die eerste vind ik helemaal super! Jij bent erg goed in deze techniek en staat prachtig op het kraft! Al een beetje doodle-en! :-D
Groetjes, Wendy

Debby zei

Ik vind de eerste echt super! Beiden zijn erg mooi!
Groetjes Debby

Anjas-Artefaktotum zei

Fabulous how you combined stamp and zentangle!
Lieve groetjes Anja

Janine zei

super meid , ik sta vol bewondering te kijken, ik doe het je niet na, zengtenglen niet mijn ding ☺ maar dit is weer zo mooi!!!!

Gerdine zei

Wat een gave techniek! Mooie resultaten!

Godelieve zei

Ze zijn allebei prachtig Bianca! Leuk om te zien hoe je echt rond de stempels gewerkt hebt.

ScrappyDoo zei

Nou dat doe je goed dat zentanglen. Bij die eerste dacht ik dat het designpapier was, toen ik hem in mijn bloglijst voorbij zag rollen.

Sija zei

Schitterend! leuk dat je mee doet aan de AJC #21!

Linda zei

Schitterend! Ik vind de oude man zo'n prachtstempel, maar ik geef hier toch ook de voorkeur aan de ronde vormen.
En... hoe vond je het zentangelen nu om te doen? Vond je het ook echt ontspannend? Ik heb dit namelijk ook gelezen op internet, maar ik vond het een zenuwslopend werkje :-))

Rein zei

Super!

Willy zei

Prachtige creaties, Bianca! Leuk dat je meedoet aan AJC 21.

CreativBär zei

Super resultaat!