30 augustus 2011

Aquarel en kaarten dl 2


Een tijdje geleden ben ik begonnen om een beetje met aquarelverf in de weer te gaan. Dit vond ik zo leuk dat ik mij aangemeld heb voor een teken/aquarelcursus bij de volksuniversiteit. Vanaf eind september hoop ik wat technieken te leren, want uit een boek is het toch anders.

In de tussentijd probeer ik wat uit, zo wilde ik lavendel schilderen. De eerste poging werd meer een olieverfschilderij, zo dik had ik de verf erop aangebracht en er was geen stukje wit aquarelpapier meer te zien :) Na wat meer pogingen zijn deze sprietjes met paars/lila/blauwe vlakken erboven uiteindelijk het resultaat geworden en het uitgangspunt om er twee kaarten van te maken met stempels.


Ik heb bewust voor de achtergrond scheppapier gebruikt, dat kun je lekker scheuren en ziet er zo zacht en natuurlijk uit.


Het zijn weer twee heel andere kaarten geworden dan anders maar wel kleurrijk vind ik. Mijn twee eerste kaarten (met de tulpen) waren eigenlijk bestemd voor twee personen, maar ik wilde ze liever zelf bewaren omdat het de eerste waren. Dit keer ga ik ze wel versturen en wel aan één persoon die de oorzaak van de aquareleritis is en één persoon die je niet in één woord kunt omschrijven en die deze kaart gewoon móet ontvangen. Nu maar hopen dat mr. Postman de kaarten netjes aflevert want ik weet niet of ik dit kunstje nog een keer kan haha!

12 opmerkingen:

Yvonne zei

Ze zijn allebei mooi geworden Bianca! Mooie zachte kleuren, die meteen aan de lavendel doen denken. Het gescheurde randje van je handgeschepte papier staat er inderdaad erg mooi bij.
Groetjes van Yvon

Els zei

Mooie kaarten en de ontvangers zullen er zeker heel blij mee zijn. Succes met je opleiding.
Groetjes Els

Wendy ten Hove zei

Hi Bianca!

Wauw, deze zijn top! Wat leuk dat je ook een cursus gaat volgen!! Dat is heel leerzaam, denk ik, en dan moet je ook echt oefeningen maken, dus dan krijg je het vanzelf in de vingers. Leuk zeg!! Die gescheurde achtergrond staat hier prachtig bij, inderdaad super dat het zo een beetje fluffy is, erg mooi!!

Groetjes en fijne dag!
Wendy

M@rjan zei

Wat een prettige ziekte: aquarellitis! Want het zorgt voor schitterende creaties! Ik hou erg van aquarel en ik vind ze supermooi!
Succes met die cursus, twee collega's van mij volgen er lessen in en zijn een stuk opgeschoten daardoor.

Groetjes, Marjan

Marja's Stamp Addiction zei

Ze zijn allebei schitterend hoor Bianca. Prachtige kleur en het handgeschepte papier is er heel mooi bij. Ben benieuwd meer van je te zien want ga door hoor. Aquarelleren is doen, doen, doen.
groetjes Marja

Janine zei

ik vraag me af waarom jij nog op les gaat ☺ een juweeltje is/zijn deze kaarten weer, Prachtig meid!!! En die dikke 'olieverf'pogingen, ook gebruiken hoor, er is altijd eits van te maken. Ga zo door en veras ons met nog meer prachtigs!! ben benieuwd wat je maakt als je eenmaal les hebt, ik denk dat ze je gelijk doorsturen naar het museum. ☺

Christine zei

Ze zijn mooi hoor Bianca! Ook de kleuren zijn super, ik ben fan!!
Liefs
Christine

Judith zei

Nou, Bianca, dit zijn toch echt juweeltjes! Hopelijk komen ze inderdaad goed terecht (en anders heb je gelukkig nog de foto's)
Super. Leuk ook dat je een cursus gaat volgen. Ben natuurlijk heel benieuwd hoe het gaat, maar dat hoor ik wel begin oktober (-:
Groetjes, Judith

Jolette zei

Echt schattige kaarten Bianca.
Wat kun je dat goed!
Echt heel mooi!!!

Anneke zei

Lijkt me leuk zo'n cursus aquarel! Twee heel mooie kaarten! Mooi in combinatie met het handgeschepte papier.

Petra Tillmann zei

Prachtige kaart, Bianca! En wat leuk dat je die cursus gaat volgen. Ben benieuwd naar de resultaten!

Marit zei

Hoi Bianca,

Wat leuk die cursus! Ik ben benieuwd wat je er allemaal leert, hou je ons op de hoogte? En je hebt weer kunstwerkjes gemaakt, ik vind ze super!

Groetjes,
Marit