16 maart 2011

Inspiratie door de voorjaarsaccessoires


Begin maart heb ik de winteraccessoires naar zolder verhuisd en de voorjaarsaccessoires weer te voorschijn gehaald. Naast een paar voorjaarsbollen heb ik mezelf ook getrakteerd op 3 prachtige kleurrijke Magnolia kunstbloemen.
(foto heb ik te snel genomen voordat ik de labeltjes verwijderd had aan de takken...)

Ik moest eigenlijk meteen al denken aan de prachtige bloemenstempel van PaperArtsy.

Er is volgens mij maar één inkt waar je lekker felle kleuren mee kunt krijgen en dat is ecoline.
Ik heb eerst een vogeltje gestanst en het besmeerd met gesso om hetzelfde 'geschuurde' effect te krijgen als de accessoire. Toen de achtergrond besmeerd met gesso en er met distressinkt (pumice stone) tekst op gestempeld. De bloemen heb ik gestempeld op aquarelpapier en heb ze vervolgens ingekleurd met ecoline en uitgeknipt.

Van ijzerdraad heb ik een hartje gemaakt en dit heb ik met twee roze nietjes vastgemaakt aan het achtergrondpapier. Nog een paar losse bloemen erbij gemaakt, alles een plekje gegeven op de kaart, een oogje bij het vogeltje en zo is er opeens een heel bijzondere kaart ontstaan, geïnspireerd door mijn voorjaarsaccessoires!

12 opmerkingen:

Jolette zei

Welkom terug!
En dan meteen met zo'n gezellige kaart!

Judith zei

Hallo Bianca,
Je verwelkomt ons na je blogpauze met een prachtige kaart. Heel mooi, gezellig en inspirerend is hij geworden!
groetjes Judith

M@rjan zei

Je kaart is echt HEEL mooi, wat een prachtige bloemen heb je ervan gemaakt! Dat hart en vogeltje er bij maken het echt af. Je blog is trouwens mooi geworden, lekker strak en design! Fijn dat je er weer bent, Bianca!

Groetjes, Marjan

Iezie zei

Hallo Bianca,
Schattig kaartje. Je merkt dat het voorjaar in de lucht zit, iedereen is met vogeltjes en bloemen bezig.Ik werk eigenlijk heel weinig met ecoline, vind het wel heel leuk. Zal het ook eens proberen.
Groetjes,
Ini

Petra Tillmann zei

Je bent er weer! Je kaart is prachtig! Mooie kleuren!

Tineke zei

Je hebt een prachtige kaart gemaakt waar je goed over hebt nagedacht Bianca! Leuke details erbij!
Tot de volgende keer, Tineke

Janine zei

je kaartje is geweldig!!! en ook dat je er weer bent. je blog ziet er goed uit meid, ik ben ook wat aan het veranderen, nieuw gadget bij blogger uit proberen ☺ marleen had je de groeten moeten doen, maar ze is het vergeten, hahaa, dus dan krijg je die nu van mij, doegg

DEKAKADO zei

Ha, ha, je moest nog de groeten van Janine. :-))
Wat een unieke kaart heb je weer gemaakt. Klasse. En de uitleg is ook zo leuk en duidelijk.ps. Ben wel benieuwd naar de foto. Ik krijg inspiratie van jouw blog. Liefs, marleen.

Anneke zei

Mooie voorjaarskaart!

Wendy ten Hove zei

Hi Bianca,

Gezellig dat je weer terug bent en ook heel fijn om te horen dat je weer lekker creatief geraakt bent in je pauze! Deze kaart is in elk geval helemaal super, zeg! Wat een heerlijk vrolijke kleurtjes!!!

Groetjes, Wendy

Inge zei

You're back! Zo leuk jouw verhaal bij deze kaart :) En ik zie ook alweer een techniek uitleg en filmpjes op je blog. Je bent gelijk goed terug, leuk! Die filmpjes...misschien kan ik beter niet kijken, zelfbehoud ;)

CreativBär zei

Oh Bianca,
wat een leuk idee (misschien ook een mooie uitdaging voor een challenge??? Kijk wat je in je huis hebt staan en maak een kaartje ervan)Prachtig!!!