4 februari 2011

Vierkante distress-inktpadjes zijn héél handig:)

Okay, nu eerst vertellen wat voor leuks ik heb ontdekt... maar waarschijnlijk vertel ik jullie niets nieuws...;)
Op de sterktekaart hieronder kun je zien dat ik op de ruitjesstempel verschillende keren met de distress-inktpad inkt heb aangebracht en vervolgens heb afgedrukt. Toen bedacht ik daarna, ik kan zo ook een mooi vierkantje creeëren met een deel van een stempel!

Dus heb ik één keer de distress-inktpad op de stempel gedrukt en toen afgedrukt op papier. En zo ontstond een mooi vierkantje midden op de kaart waarna ik verder met de kaart ben gegaan (o.a. dus met de voorbeeldkaartjes waarvan ik fragmentjes in het bericht hiervoor liet zien).

Toen bedacht ik me, dat kan natuurlijk ook met andere grotere stempels. Dus heb ik bij de bovenste kaart een grotere vlinder/bloemenstempel genomen en daar één keer met de distress-inktpad een vierkantje inkt op gemaakt en toen afgedrukt (en losse vlindertjes gestempeld, uitgeknipt en erop geplakt). En ik vind het zelf een super leuk resultaat geven! Ik ga het ook nog een keer uitproberen met andere inktpads, kijken wat voor leuke vormen je daarvan kunt krijgen, misschien wel bloemvormen m.b.v. cat's eye-inktjes! Wordt vervolgd...
Nog even over de kaarten zelf: ik maak liever geen sterkte/rouwkaarten want daar wordt ik altijd heel somber van als ik ze aan het maken ben. Maar helaas was er een gelegenheid voor en ik had dit in mn gedachten en wilde het dan toch uitproberen.

Daarna heb ik de bovenste vlinderkaart gemaakt, maar ik vind dat ik een beetje somber ben gebleven in de uitvoering daarvan omdat de randjes eromheen met de streepjes een beetje op een rouwkaart doen lijken, wat vinden jullie? Het was namelijk helemaal niet zo bedoeld dat het een sterktekaart zou worden die vlinderkaart, maar gewoon een normale 'hart-onder-de-riem-kaart". Ben benieuwd wat jullie ervan vinden/denken.

Ik ben ook benieuwd of ik jullie hiermee iets nieuws heb verteld of dat jullie deze leuke bijkomstigheid van de inktpads allang ontdekt hadden:)

14 opmerkingen:

Bea zei

Leuk Bianca!!
Gr. Bea.

Janine zei

ik vind de kaarten prachtig, ik geloof dat ik snap wat je zegt, heb altijd ff nodig, bij de bovneste akart snap ik het echt, want bij mij is het zien is begrijpen, maar bij de onderste zie ik het neit, bedoel je de randen?

Kim zei

Ik moest even nadenken over wat je nu bedoelde omdat ik het bij de onderste kaart niet helemaal zie. Bij de bovenste kaart snapte ik het wel, want daar zie je inderdaad een vierkant. Wel een leuk idee. Ik had het zelf nog niet bedacht.

Janine zei

hihi, ik heb de kaart vergroot en nu zie ik het beter en snaop hem ok, erg he, ik word oud, hahahaaa

Tineke zei

Jouw idee was na een paar keer lezen geheel duidelijk voor mij.
Ik ga het ook eens proberen!
Natuurlijk is kaarten maken voor iets feestelijks mooier dan voor verdrietige gebeurtenissen, maar als je zo'n kaart ontvangt kan het heel voor iemand betekenen!
groeten, Tineke

Petra Tillmann zei

Mooie kaarten, Bianca. Ik vind de onderste kaart heel stijlvol.
Welke bloemenstempels heb je gebruikt?
Misschien scheelt het als je bij de bovenste kaart de lijntjes iets minder strak maakt?
En hoe krijg je de afdruk nou precies midden op de kaart, want dat lijkt me nog wel lastig?
Jij ook een fijn weekend!

Bianca Kalksma zei

Petra, de bloememstempels zijn van Hero Arts (clearstamps). Normaal zet ik de lijntjes ook lekker slordig, maar ik denk dat ik teveel met de rechte lijnen bezig bleef na het maken van de rouwkaart. Voortaan ga ik gewoon weer voor slordige lijnen, ben ik ook beter in:) En ik probeer het ongeveer goed te plaatsen op het papier en dan snij ik het papier rondom af en dat gaat super makkelijk als je vanaf de stempelafdruk telkens evenveel afstand neemt op je snijapparaat of met je snijlineaal zal het ook makkelijk gaan maar die gebruik ik niet.

M@rjan zei

Ik vind het erg mooi, vooral de vlinderkaart. Niet te somber, nee. Ik heb je techniek nog niet eerder gebruikt, maar het is wel een ideetje weer erbij!
De rechte lijntjes passen wel bij de vlinders, het mag ook best wel een keer strak. Maar dat is een kwestie van smaak.

Groetjes, Marjan

Jolanda zei

ooohhh wat super mooi zeg!!!Geweldig!!

Inge zei

Nou, ik vind het een vondst hoor, bedankt voor je tip. Ik heb deze achtergrond stempel besteld, vind 'm ook bij jou zo mooi. Je kaarten vind ik heel ingetogen en stijlvol. Precies goed dus!

Wendy ten Hove zei

Hi Bianca,

Ha, dat vind ik altijd zo super aan jou! Je probeert zo lekker altijd van alles uit! En daar kun je dan ook nog eens zo heerlijk over vertellen! Leuk!
Deze kaartjes zijn weer heel mooi geworden, vooralde tweede vind ik erg mooi van kleur! Super!

Groetjes en fijn weekend nog,
Wendy

CreativBär zei

Heel leuk Bianca

Betty zei

Zit ik juist jouw mooie lijnen te bewonderen, lees ik vervolgens dat je er zelf niet zo enthousiast over bent.... Ik juist wel dus!
Na mijn griep had ik eindelijk weer eens zin een kaartje te maken en ik heb je 'doosjes'techniek meteen gebruikt. Super! En omdat ik niet zo goed in lijnen ben, heb ik ook een randjesstempel op dezelfde manier gebruikt.... Het resultaat zie je nog!

Jolette zei

Dit vind ik een leuk idee Bianca!!!
Ga het ook een keer uitproberen.
Je hebt er leuke kaarten mee gemaakt!