20 januari 2011

àla Let it Loose

Dit kaartje heb ik in het weekend gemaakt, geïnspireerd door de tweede les bij de Let it Loose-cursus.
Ik heb een kartonnen vorm van een vogeltje overgetrokken en uitgeknipt en de toen ontstane mal 'ingesponst' en zo ontstond er een silhouette. Vervolgens met een tekststempel daar weer overheen gestempeld.
Eromheen heb ik ook gesponst en vervolgens de stempel met het 'schrijfpapier' gestempeld. Her en der een paar bloemenstempels gestempeld en tot slot het super leuke labeltje gemaakt (van Whimsy stamps).

De gebruikte kleuren distressinkt zijn: peeled paint, shabby shutters (op crème papier gebruikt) en forest moss. De kleuren zijn groener in het echt dan ze op de foto lijken. Super leuk om op deze manier met silhouetten om te gaan en dit ga ik zeker vaker doen!

Aan de les van afgelopen maandag ben ik nog niet begonnen. Hiervoor moet je je werkplek afdekken, oude kleren aan doen en het is heel erg kliederwerk. Daar ben ik niet zo dol op en het leek me niet verstandig om dat snel snel op een avond te doen... Dat is ook de reden dat ik de weblogs van mede-let it loosecursisten niet bezoek, omdat ik volledig blanco aan de opdracht wil beginnen (mocht je me gemist hebben op je blog de laatste paar dagen;)).

Maar goed. Geen idee of het gaat lukken les 3. En dan hebben we vandaag ook al les 4 ontvangen. Ik heb nog niet gekeken. Eerst maar eens al kliederend les 3 doorstaan...

9 opmerkingen:

Inge zei

Je kunt bij mij gerust komen kijken, heb je ook al gedaan zag ik! Ik plaats (nog) niks van de cursus op mijn blog. Het tempo ligt hoog en ik het niet bijhouden, het idee dat alles moet laat ik ook maar even los :)

Janine zei

helemaal goed dit kaartje, leuk he hoe je de lessen ook kunt omzetten tot dit, en erg leuk je handgeschreven tekserbij. En ja, blanco, zo heb ik het ook gedaan en de nachtrust gebruikend hahahaa

Judith zei

Hallo Bianca,
Leuk dat je door de cursus geïnspireerd wordt. Kijk maar hoe gaaf je kaartje is geworden.
Op veel blogs zie ik dat er met Distress inkt wordt gewerkt. Ik zit er serieus over na te denken, om daar ook eens mee aan de slag te gaan. Maar eigenlijk zou ik dan het liefst de techniek ergens willen uitproberen. Wie weet...
Fijne dag en succes met het kliederen (-;
groetjes, Judith

Jolanda zei

Heel mooi kaartje en zo leuk om de blogs langs te gaan die aan deze lessen mee doen!Lijkt me wel lastig ja!
Fijne dag!!

M@rjan zei

Het ziet er erg mooi uit, Bianca!
Je gebruikt die technieken op een leuke en creatieve manier.
Ja, dat distressen is in, ik heb zelf ook weer naar de inktjes gegrepen, het blijft leuk.
Groetjes, Marjan

Petra Tillmann zei

Ik vond het kliederen heel erg meevallen hoor. Geen oude kleren en gewoon op de craftsheet, dus laat je niet afschrikken.

Tineke zei

Een prachtige kaart geworden!
Ook het vogeltje heb je leuk gebracht door over te trekken en dan weer "ingesponst"" op de kaart te zetten.!

Jolette zei

Hoi Bianca, ik heb ook niet zo gekliederd hoor. Viel erg mee.
en spuiten doe ik in een grote schoenendoos en dat gaat erg goed.
Maar dit kaartje is in ieder geval een succes!
Fijn weekend en klieder ze! :-]]]

Yvonne zei

Wat een GAVE pagina Bianca! Je bloemen-vogelnestjes-klokken zijn bijzonder leuk en origineel! De kleuren passen allemaal heel goed bij elkaar. Erg leuk idee! En om je plakvingers heb ik echt gelachen hoor, ha ha!
Groetjes van Yvon
(volgens mij altijd met vieze vingers, ik ben dan ook een knoeierd)