28 november 2010

Techniek alcoholinkt

O.a. naar aanleiding van de reactie van Monique op onderstaande kaarten, leg ik hier even de techniek uit die ik voor onderstaande kaarten heb gebruikt:

Breng 3 kleuren alcoholinkt aan op je craftsheet, dit doe je door met de kleuren door elkaar strepen te maken.
Vervolgens ga je een paar strepen maken met de blending solution, waardoor de kleuren straks beter door elkaar heen zullen lopen.
Druk het papier (glossy paper) in de inkt en draai het een halve slag. Haal het papier van je craftsheet af.
Herhaal dit net zolang je tevreden bent, tussendoor de inkt weer aanvullen op je craftsheet (en blending solution).
Vervolgens kun je de achtergrond bestempelen met stazon-inkt.

Maak tussendoor (tussen verschillende achtergrondjes) wel je craftsheet schoon, als je te lang wacht moet je wel heel erg hard poetsen om het er af te krijgen...

Ik vind het een leuke techniek, ik was niet zo'n fan van de techniek waar je drubbels alcoholinkt op je blendingtool moest aanbrengen en de flesjes lagen dan ook een beetje achterin mijn la. Maar met deze techniek heb je lekker snel goed resultaat :)

5 opmerkingen:

Bea zei

Hoi Bianca,
Je kan je craftsheet ook schoonmaken met een beetje blending solution, en anders kan je het proberen met een beetje alcohol die flesjes kun je bij het kruitvat of de da kopen ik geloof 95% alcohol zit er in (niet opdrinken hoor!!) hihihi,

Bianca Kalksma zei

Haha Bea nee, dan neem ik liever een glühwein:) Ik heb al eens eerder een craftsheet 'verknald' omdat ik te lang gewacht heb met het eraf halen van de alcoholinkt. Ook toen heb ik veel blending solution gebruikt om het er af te krijgen, wat niet lukte en de kleur kwam er zelfs aan de achterkant doorheen. Ik heb trouwens wel een flesje alcohol staan, kan het allicht nog eens proberen daarmee. Bedankt voor de tip!

Monique zei

Heel erg bedankt voor de uitleg ga er meteen mee aan de slag!

Janine zei

Hee Bianca, leuk om te lezen dat dit zo gaat, dat is dezelfde wijze waarmee je dat kunt doen met distress inkt zo doe ik dat ook, en tgw heb ik een tip gekregen om een flesje te vullen met water, inkt en glimmermist, krijg je ook zo'n gaaf effect, ik vind dat sowieso zo leuk als het op glanspapier gaat, mooi effect niet waar? Thanks voor de uitleg, weer wat bij geleerd, groetjes van Janine

Yvonne zei

Hier kom ik ook nog eens een keer met een reactie .... Dit is ook wel heel leuk om het zo te proberen! Jouw resultaten mogen er in ieder geval zijn,je hebt er prachtige kaartjes mee gemaakt!
Dank voor het delen en goed beschrijven van deze techniek!
Groetjes van Yvon