19 november 2010

Each Card is Unique... deze kaart(en) zeker

Even iets anders.
Vandaag heb ik meegeholpen met de logistieke dag van Stichting Kunstenaars in Spe.
Mijn vriendin en haar moeder zijn al enkele jaren druk bezig om met deze stichting ernstig zieke kinderen te helpen. En dat doen ze op een bijzondere manier. Ze geven de kinderen ontspanning door tekeningen te laten maken en gezonde leuke spanning of hun tekening wordt uitgekozen voor de kerstkaartenserie of de kalender en maken van die verkiezing ook altijd iets speciaals. De opbrengst van de verkoop van die bijzondere kaarten en de kalender komt ten goede aan onderzoek, maar ook bijvoorbeeld laptops of een speciale kralenkast. De combinatie van de afleiding door het tekenen, het maken van kaarten/kalenders en de opbrengst op die manier goed besteden sprak mij aan dat ik natuurlijk mijn vriendin weer wilde helpen.

De afbeelding hierboven, die ik echt geweldig vind, is bijvoorbeeld getekend door een 10-jarig jongetje. Heftig als je dan vandaag de verhalen hoort die achter de tekeningen zitten en hoort dat dit jongetje eerder dit jaar al is overleden en dus niet meer zijn tekening op de kaart en in de kalender heeft kunnen zien.

Each Card is Unique, en deze kaarten zeer zeker.

Als het je interesseert, neem dan een kijkje op hun site. Natuurlijk maken we allemaal zoveel mogelijk onze kaarten zelf. Maar heb je zelf een bedrijf of werk je bij een bedrijf dat nog geen kerstkaarten heeft geregeld voor dit jaar, dan is deze stichting wellicht een goed idee. En anders wellicht volgend jaar. De binnenkant kan op verschillende manieren bedrukt worden bijvoorbeeld met een logo erbij.

Ik heb vandaag honderden kaarten in mijn handen gehad en wederom het enthousiasme gezien waarmee iedereen zich volop inzet dat ik graag dit stukje op mijn weblog wilde plaatsen. Al bereikt het maar één nieuwe klant, dan zou dat al super zijn.

5 opmerkingen:

Wendy ten Hove zei

Wauw, Bianca, dit is indrukwekkend, ze, wat een prachtige kaart, en wat een moeilijk verhaal. Schitterend dat die stichting dat doet! Super!
Groetjes,
Wendy

Janine zei

wat een geweldig doel en welk een prachtige tekening, raakt je wel als je het verhaal leest, ik ga snel eens bij hen kijken. lieve groeten van Janine

M@rjan zei

Goed van je dat je dit op je blog plaatst, ik ga er zeker kijken.
Dat verhaal maakt dat je een brok in je keel krijgt...
Het mannetje heeft een prachtige tekening gemaakt en verdient een ereplaatsje.

Fijn weekend, Marjan

Inge zei

Ow...wat een triest verhaal zit er achter deze GEWELDIG MOOIE kaart... Daar word ik een beetje stil van. Mooi idee, die stichting.

Jolanda zei

triest verhaal,super kaart!
Ontroerend!
Fijne zondag!