7 augustus 2010

Geïnspireerd door een schilderij...

Gister heb ik een mooi schilderij gezien van de kunstenaar Hans Innemée:


Nadat ik vanochtend heb gezocht naar nog meer mooie schilderijen van hem (we zijn namelijk nog steeds op zoek naar een schilderij voor in onze woonkamer) kreeg ik inspiratie voor het maken van kaartjes en zo bedacht... zo gedaan...

Tuurlijk lijkt het bij lange na niet op het schilderij, maar het was in ieder geval een leuke inspiratiebron:)

Ik ben begonnen met het 'embossen' van de stempel en het maskeren van de open gedeelten.
Vervolgens met een sponsje de lichtste kleur aangebracht, zodanig dat je een stippelig effect kreeg.

Toen met een waterpenseel de lichtste kleur op het vlak 'geschilderd', vervolgens de iets donkere kleur erbij geschilderd en tot slot de donkerste kleur. Vervolgens slordig een rand getekend met een pastel krijtje en daarnaast soms een potloodstreep met een aquarelpotlood. Dit met de waterpen uitgeveegd, net als de rand gemaakt met het pastel krijtje om te voorkomen dat het zou blijven afgeven. Toen het gesponste gedeelte met de waterpen vervaagd en laten doorlopen met de aangebrachte 'schildervlakken'.

Toen de bloemetjes gestempeld (soms ook het tweede afdrukje gemaakt ipv elke keer inkt aan te brengen) en de tekst gestempeld. Tot slot met één van de drie kleuren buiten de rand nog een rand aangebracht met de waterpenseel. Oja en helemaal tot slot;) het masker eraf gehaald en de vogeltjes ingekleurd met de kleuren inkt die ik gebruikt had.

Ik heb distress-inkt gebruikt: met het inktkussen een afdruk maken op de craftsheet en je kunt een tijdje vooruit met het inkleuren/schilderen.

Ik ben de hele middag bezig geweest met deze 'inspiratie' en techniek, morgen en overmorgen zal ik nog een paar kaartjes laten zien die ik op deze manier gemaakt hebt.
Natuurlijk zijn de kleuren op de foto niet zo exact goed te zien als ze in het echt zijn, maar met de beschrijving erbij kunnen jullie vast een goede indruk krijgen.

8 opmerkingen:

M@rjan zei

Tjonge, ik ben onder de indruk!! Ik vind ze SCHITTEREND! Wat leuk om te lezen hoe je deze kaartjes hebt gemaakt, dus met
welke technieken . Mooi hoe je soms inspiratie kunt krijgen en dan ineens die "flow" hebt. Knap!

Groetjes, Marjan

Adriana zei

Wat een lieflijke kaartjes. Echt leuk dat je je hebt laten inspireren door dat schilderij. Je kunt echt op zoveel manieren inspiratie opdoen. Echt geweldig.

groetjes Adriana

Anneke zei

Het zijn superleuke kaarten geworden, leuk te lezen dat dit schilderij de inspiratiebron was.
Bedankt ook voor de werkwijze, het proberen waard!

Jolanda zei

Hoi Bianca,wat mooi!!Het schilderij is ook heel mooi!!!
En je kaarten zijn ook heel mooi.De stempel is leuk...mooi geworden!!!
(leuk ook met die rustige kleuren!)
Fijn weekend verder.
Groetjes,Jolanda

Petra Tillmann zei

Wat een schattige vogelkaartjes! Leuke inspiratiebron!

Groetjes, Petra

Jeany in a Bottle zei

Hee Bianca, heb ik deze gemist? Je bent te snel :)) maare prachtig hoor!!! ken je deze dame ook? maakt ook zo'n mooie schilderijen waardoor je je kunt laten inspireren.:) groetjes van Janine

CreativBär zei

Hoi Bianca,
het is mooi van een ander schilderij geinspireerd te worden.
De kaartjes zijn heel leuk geworden.
Groet
Bianca

Anoniem zei

Sins vandaag zijn wij de trotse bezitters van het kaartje 'thanks', erg bedankt daarvoor! Schitterend om te zien wat dat schilderij allemaal teweeg heeft gebracht. De kaarten zijn echt heel mooi geworden!
Als het goed is heb je het recept en de spreuken al gekregen via Andre, misschien krijg je daardoor nog meer inspiratie :-)

Groetjes! Pieter en Tessa